GereLateerd

titelimage
29 november 2023
Achter de schermen bij de premie-aanpassing van zorgverzekeraars
12 september 2023
E-mail Effectiviteit Ontcijferd
18 juli 2023
Hoe personaliseer je klantcommunicatie?

Strategisch plannen van communicatie met CCM in the Cloud

strategische communicatie

Bij Harmony begrijpen we dat communicatie een cruciale schakel is in elk bedrijf. Hiermee staat of valt het beeld dat klanten hebben van jouw organisatie. Het is dus van essentieel belang om de communicatieprocessen van jouw bedrijf in orde te brengen. Wat kan een bedrijf nu doen om de communicatie net dat laatste duwtje in de rug te geven? Vaak staan we voornamelijk stil bij de inhoud van een bericht. Gebruiken we de juiste woorden? Zijn de gebruikte afbeeldingen duidelijk en is de tekst vrij van schrijffouten? Na deze laatste controles kan de communicatie door naar de klant. Toch? Niet helemaal …

Communicatie op hoger niveau

Met CCM in the Cloud leggen we de lat voor communicatie steeds hoger. Want niet alleen ‘het wat’ maar ook ‘het wanneer’ is van essentieel belang. Daarom kunnen onze klanten gebruik maken van een functionaliteit waarmee de business users zelf kunnen kiezen wanneer een e-mail/sms/brief/Whatsapp bericht verstuurd kan worden.

Een praktisch voorbeeld: Het systeem voor de loonadministratie draait eens per maand. Hieruit volgt dat de werknemers hun salarisbrief online kunnen bekijken. Je wilt, als vooruitstrevend bedrijf, je werknemers op de hoogte stellen met een sms. Natuurlijk dienen deze verstuurd te worden op een gepast tijdstip. CCM in the Cloud ontvangt ’s nachts de opdracht om een sms te versturen maar begint deze pas vanaf het start van de werkdag te versturen. Zo zijn je werknemers altijd op de hoogte wanneer er een document klaar staat zonder iemand ’s nachts  lastig te vallen.

Een ander voorbeeld: Een werknemer van het HR-team heeft een nieuwsbrief gemaakt waarmee hij nieuwe werknemers probeert aan te werven. Deze nieuwsbrief wil hij een week voor de opendeurdag van het bedrijf versturen. Maar net in deze week heeft de werknemer een weekje welverdiende vakantie gepland. Iemand zal dus in zijn plaats de nieuwsbrief moeten versturen wat een groot risico op fouten met zich meebrengt. Met CCM in the Cloud zijn dit soort situaties voorbij. De nieuwsbrief wordt al weken op voorhand gebouwd, getest en goedgekeurd. En de verdere verzending van de nieuwsbrief gebeurt geheel automatisch, op het gekozen tijdstip.

Het goed kunnen plannen van de verzending van communicatie kan een bedrijf ook helpen in drukkere periodes. Bijvoorbeeld, een producent van staal gaat een sterke prijsverhoging aankondigen. Uit de voorgaande jaren was duidelijk geworden dat na het bekendmaken van de prijsverhoging er een verdubbeling was in bestellingen. Alle klanten wilden last-minute nog gebruik maken van een voordelige prijs. De klantendienst had altijd moeite om de bestellingen en contactverzoeken bij te houden. Veel klanten moesten hierdoor wachten op een orderbevestiging. Maar door de prijsverhoging gespreid te communiceren kunnen we dit voorkomen. Normaal werden er gemiddeld 5.000 klanten op de hoogte gesteld van de prijsverhoging, en dit op één dag. Met CCM in the Cloud kunnen we deze 5.000 communicaties verdelen over meerdere weken. Bestellingen komen zo niet meer allemaal op één dag binnen, maar verdeeld over grotere periode. Op deze manier kan een overbelasting worden voorkomen.

Dit zijn maar enkele voorbeelden die duidelijk maken dat een communicatieproces veel meer is dan enkel de inhoud. Het betreft een combinatie van de correcte inhoud, communicatiekanalen, lay-out, en planning. Net dat laatste onderdeel is niet altijd bij iedereen even goed georganiseerd. Harmony helpt hierbij om met minimale effort een goede planning te kunnen opstellen voor cruciale communicatiemomenten. Een goed doordachte communicatiestrategie kan dus helpen bij de vorming van het imago van je bedrijf en om zo klanten en werknemers tevreden te houden. Met CCM in the Cloud wordt het kinderspel om zo efficiënt mogelijk te voldoen aan de vooropgestelde communicatieplanning.

Wil je weten hoe “CCM in the Cloud” jouw bedrijf kan helpen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op en wij kijken graag met jou naar de mogelijkheden.