Onze producten

Ga voor de volgende stap met Business Next Step
Met het eigen ontwikkelde Business Next Step zetten organisaties snel een volgende stap naar een meer digitale organisatie. In enkele weken worden aan de hand van krachtige workshops korte termijn acties en lange termijn plannen helder gemaakt.
MuleSoft
Ga voor optimale integratie van jouw systemen met MuleSoft
Met het AnyPoint platform van MuleSoft realiseert Harmony op een snelle, eenvoudige en betrouwbare manier ontsluiting van informatie.
Automatiseer jouw digitale klantcommunicatie met Customer Communication Management

Met CCM in the Cloud automatiseer je je klantcommunicatie. Concentreer je op de inhoud. De techniek, verzending, controle, afhandeling… neemt Harmony voor zijn rekening.

Bouw applicaties snel, correct en toekomstvast met OutSystems​

Met het low-code platform OutSystems veranderen we de manier waarop software wordt gebouwd, zodat je snel kritieke applicaties kunt maken én implementeren die met jouw bedrijf meegroeien.

Onze diensten

24/7 ServiceDesk

De state of the art tools verdienen state of the art service. Harmony voorziet een 24/7 ServiceDesk en dit voor zowel MuleSoft, CCM in the Cloud en OutSystems.

Business Consultancy

Harmony heeft meer dan 20 business consultants actief in diverse sectoren. Dankzij een uitgekiend systeem zijn ze ook in staat snel van elkaars kennis gebruik te maken. Zij begeleiden jouw bedrijf richting digitale performantie: zowel op business als IT-vlak.

Onze expertisedomeinen

Business Consultancy

Customer Communications Management

OpenText Exstream (StreamServe) / Scriptura

Project management

Low-code development

Systems integration management

Deze organisaties namen de sprong

Al heel wat bedrijven namen de sprong richting digitale transformatie en deden hiervoor beroep op onze diensten. Lees hieronder hun succesverhalen.

De Zorgcirkel
De Zorgcirkel
Balta Group
Balta Group
Q8
Q8
bpost
bpost
Colruyt Group
Colruyt Group
Achmea
Achmea
RSVZ
RSVZ
Menzis
Menzis
NMBS
NMBS
Zorg en Zekerheid
Zorg en Zekerheid
Acerta
Acerta
BNP Paribas Fortis
BNP Paribas Fortis
ING
ING
KNLTB
KNLTB
Borealis
Borealis
De Postcode Loterij
De Postcode Loterij
Cordaan
Samen met Cordaan op zoek naar waarde
Woonbedrijf
Woonbedrijf
Radboud
MuleSoft on FHIR, een klantverhaal over standaarden in de zorg
Delta Fiber
Delta Fiber
Danone Nutricia Research
Danone Nutricia Research
Aperam
Aperam
Record Credits
Record Credits
CCM in the Cloud bij zorgverzekeraar ONVZ
CCM in the Cloud bij zorgverzekeraar ONVZ

Blog

Business Next Step
13 september 2022
Business Next Step case: AG Insurance
Met 3 miljoen klanten en meer dan 4000 medewerkers is AG Insurance de marktleider in de Belgische verzekeringssector. Maar liefst 1 op de 2 gezinnen is bij hen verzekerd. De samenwerking tussen Harmony en AG Insurance gaat al jaren terug. Recent deed AG Insurance ook beroep op ons Business Next Step traject. Samen met Christelle Bouhy, Head of Talent Acquisition and CHRSO Solutions bij AG Insurance, blikken we terug op dit traject en hoe zij dit heeft ervaren.
Digitale transformatie in de zorg
8 september 2022
Harmony helpt nu ook de zorg met hun digitale transformatie
Harmony helpt met zijn team van ervaren business consultants al meer dan 20 jaar bedrijven uit diverse sectoren met hun digitale transformatie. Naast finance, insurance en retail richt Harmony zich nu ook op healthcare. Deze focus wordt nog versterkt met de komst van Karin Hohmann.
strategische communicatie
30 augustus 2022
Strategisch plannen van communicatie met CCM in the Cloud
Bij Harmony begrijpen we dat communicatie een cruciale schakel is in elk bedrijf. Hiermee staat of valt het beeld dat klanten hebben van een organisatie. Want welk beeld wil je scheppen naar de buitenwereld? Het is van essentieel belang om de communicatieprocessen in orde te brengen. Wat kan een bedrijf nu doen om de communicatie net dat laatste duwtje in de rug te geven? Vaak staan we voornamelijk stil bij de inhoud van een bericht. Gebruiken we de juiste woorden? Zijn de gebruikte afbeeldingen duidelijk en is de tekst vrij van schrijffouten? Na deze laatste controles kan de communicatie door naar de klant. Niet helemaal …
Wil jij beroep doen op één van onze producten of diensten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.