GereLateerd

titelimage
29 november 2023
Achter de schermen bij de premie-aanpassing van zorgverzekeraars
12 september 2023
E-mail Effectiviteit Ontcijferd
MVO
1 juni 2023
CCM in the Cloud & Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Hoe personaliseer je klantcommunicatie?

persoonlijkecommCCM-emailblo

Customer experience (CX) staat voor de emotionele en rationele menselijke binding die tot stand komt tussen de klant en een organisatie. CX omvat de beleving van de klant en kijkt naar de manier waarop de gehele service wordt ervaren. Ook de ervaring met diverse kanalen en contactmomenten horen daarbij. Klantcommunicatie kan gezien worden als het visitekaartje voor je organisatie. Via onze CCM in the Cloud oplossing (Customer Communication Management) kan je hier onderscheidend in zijn! 

 

Gepersonaliseerde communicaties

In communicatie wordt vaak gebruik gemaakt van templates met daarin standaard briefteksten. Deze briefteksten worden vaak gestuurd door data en zijn daarmee enigszins toegespitst op de situatie van de klant. Maar hoe vaak krijg ik zelf niet communicatie toegestuurd waarbij de content net niet helemaal voor mij klopt. Dit draagt niet bij aan een positieve beleving en geeft mij het gevoel een van de zovelen te zijn. Bij Harmony vinden wij dat dit beter kan. De klant verwacht namelijk dat de communicatie die hij of zij ontvangt aansluit bij zijn of haar behoefte van dat moment. 

 

 

Met de Interactive Documents module bieden wij functionaliteit aan voor 1-1 print én email communicaties waarmee content gepersonaliseerd kan worden. Jij bepaalt zelf welke content wél en niet aangepast kan worden. Via een formulier en beantwoording van vragen kan de content eventueel verder toegespitst worden op de klant. Ook het toevoegen van een lokale bijlage behoort tot de mogelijkheden. Via het invoegen van vrije tekst geef je een persoonlijke touch mee te geven aan de klant die je zojuist telefonisch gesproken hebt. Hiermee wordt een connectie aangegaan dat kan bijdragen aan een positieve CX en daarmee klantbehoud.

 

Hieronder de highlights van onze Interactive Documents module op een rij: 

  • Te gebruiken voor 1-1 print én email communicaties; 
  • Optioneel toevoegen van een (lokale) PDF bijlage; 
  • Realisatie van (batch, adhoc en interactieve) templates vanuit één tool; 
  • Template beheer en doen van opleveringen volledig in eigen hand; 
  • Uniforme look & feel naar buiten. 

 

Kan jouw organisatie ondersteuning gebruiken op het vlak van gepersonaliseerde klantcommunicatie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij kijken graag met jou naar de mogelijkheden.