Breng jouw digitale klantcommunicatie naar een hoger niveau met CCM in the Cloud.

Waarom Customer Communication Management?

Klanten en consumenten worden steeds mondiger en veeleisender als het gaat om communicaties. Iedereen wilt graag persoonlijk en op maat-gemaakte communicaties ontvangen. Of dit nu op papier is via de post, elektronisch per e-mail of via Whatsapp. Er bestaat niet meer één standaard. Als jij als leverancier hier niet aan kunt voldoen, gaan ze wel naar de concurrent die dat wel kan.

Waarom aansluiten op Customer Communication Management in the Cloud?

Communiceren is voor veel organisaties een noodzakelijk kwaad: je moet communiceren met je klanten, maar het is niet het primaire proces. Voor ons is digitaal communiceren onze expertise. Wij weten wat de marktontwikkelingen zijn in digitaal communiceren, we hebben een netwerk van ketenpartijen én we hebben de kennis om het in te richten en te beheren. Vanuit onze expertise kunnen wij het volledige digitale communicatieproces voor onze klanten inrichten en beheren. En dat doen wij in de Cloud.

Business = Regiseur

De business is in staat om aantrekkelijke klantcommunicaties met gebruiksvriendelijke en kant-en-klare sjablonen te ontwikkelen waar geen codering voor nodig is. Zorg bovendien voor gepersonaliseerde, effectieve en digitale communicatie in overeenstemming met de corporate huisstijl. Met een optimale klantenbeleving tot gevolg en zonder tussenkomst van IT.

Wat kun je verwachten?

Samen met jou kijken we naar de verschillende behoeftes, systemen en kanalen. Vervolgens richten wij CCM in the Cloud zo voor je in dat jij optimaal met jouw klanten kunt communiceren. Je hoeft je geen zorgen meer te maken over de procesmatige kant van het communiceren. Met CCM in the Cloud ben je ook zeker dat alles op de meest veilige manier gebeurt. Met onze ervaren CCM consultants staan we altijd klaar waar nodig.

Eigenschappen van Customer Communication Management

Secure
Security by Design en ISO-gecertificeerd.
Ketenmonitoring
Realtime kun je de status van al je communicaties monitoren.
Voor groot en klein
CCM in the Cloud is voor zowel grote, communicatie-intensieve organisaties te gebruiken, maar zeker ook door kleinere organisaties. Door een transparant ‘Pay-as-you-go’-mechanisme is CCM in the Cloud ook voor hen een flexibel, kostenefficiënt en ontzorgend alternatief.
In the cloud or not
Lijkt in the cloud geen goed idee omwille van security of wettelijke reguleringen? Onze oplossing draait perfect on premise. Onze oplossing kan ook zonder problemen geïmplementeerd worden op de infrastructuur van de klant.
Proven Approach
Harmony hanteert een bewezen aanpak voor elk CCM-project en kan terugvallen op jarenlange ervaring in CCM voor onder meer verzekeraars, pensioeninstellingen en hypotheekverstrekkers. We zijn pas tevreden als u tevreden bent.
24/7 Service Desk
Harmony heeft een 24X7 Nederlandstalige ServiceDesk die bij iedere vraag klaar staat om meteen te helpen.
Ervaren Consultants
Harmony heeft meer dan 20 CCM consultants met ruime ervaring in diverse CCM tools en in diverse markten. We zijn dan ook één van de grootste CCM partijen in de Benelux.
Best of breed oplossing
Harmony heeft reeds meer dan 20 jaren ervaring met CCM. Door de jaren heen hebben we een architectuur ontwikkeld en daar de beste producten bij gezocht. Onze CCM in the cloud oplossing is dan ook een solide keten van bewezen oplossingen.

Deze organisaties namen de sprong

Al heel wat bedrijven namen de sprong richting een betere digitale klantcommunicatie en deden hiervoor beroep op onze diensten. Lees hieronder hun succesverhalen.
Achmea
Achmea
RSVZ
RSVZ
Menzis
Menzis
NMBS
NMBS
Zorg en Zekerheid
Zorg en Zekerheid
De Postcode Loterij
De Postcode Loterij
Danone Nutricia Research
Danone Nutricia Research
CCM in the Cloud bij zorgverzekeraar ONVZ
CCM in the Cloud bij zorgverzekeraar ONVZ

Blog

Digitaal waarmerken
27 september 2022
Digitaal waarmerken van communicaties
Het is van alle tijden dat vastgelegde informatie op één of andere manier gekenmerkt wordt om de ‘echtheid’ en daarmee ook de waarde van bijvoorbeeld een schriftelijk stuk te kunnen waarborgen. In de middeleeuwen gebeurde dat met monogrammen. Vervolgens kwam de 'natte' handtekening en tegenwoordig is 'digital signing' de manier om documenten te ondertekenen.
strategische communicatie
30 augustus 2022
Strategisch plannen van communicatie met CCM in the Cloud
Bij Harmony begrijpen we dat communicatie een cruciale schakel is in elk bedrijf. Hiermee staat of valt het beeld dat klanten hebben van een organisatie. Want welk beeld wil je scheppen naar de buitenwereld? Het is van essentieel belang om de communicatieprocessen in orde te brengen. Wat kan een bedrijf nu doen om de communicatie net dat laatste duwtje in de rug te geven? Vaak staan we voornamelijk stil bij de inhoud van een bericht. Gebruiken we de juiste woorden? Zijn de gebruikte afbeeldingen duidelijk en is de tekst vrij van schrijffouten? Na deze laatste controles kan de communicatie door naar de klant. Niet helemaal …
CCM in the Cloud
29 juli 2022
Migreren naar CCM in the Cloud
Ons CCM team bestaat uit meer dan 20 specialisten in Nederland én België. We beschikken daarmee over uitstekende kennis en jarenlange ervaring op het vlak van (zorg)verzekeringen, pensioenen en hypotheken. Een groot deel van dit team houdt zich bezig met onze CCM in the Cloud oplossing ofwel Customer Communication Management in een cloud omgeving. Want waarom zou elke organisatie zelf infrastructuur moeten aanschaffen en onderhouden (met alle security en privacy aspecten van dien) en kennis te hebben van CCM applicaties én processen als releasemanagement? Met een migratie naar CCM in the Cloud kunnen wij deze zaken uit handen nemen, waarbij je toch zelf de regie behoudt!

Aan de slag met CCM in the Cloud

Organisaties en haar klanten stellen steeds hogere eisen aan de wijze waarop gecommuniceerd wordt.
Harmony helpt jouw steeds veranderende communicatiebehoeften in te vullen. Ben je benieuwd wat CCM in the Cloud kost of wil je graag meer weten over onze diensten? Druk dan op de onderstaande knop

Whitepaper downloads​

Onderaan vind je enkele whitepapers over customer communication management.

CCM - de klant aan het stuur
Van StreamServe naar Exstream