Klaar voor de volgende stap richting  digitale transformatie?

De volgende stap richting digitale transformatie

Met Business Next Step helpen we organisaties een concrete volgende stap naar een meer digitale organisatie te zetten. Tijdens enkele korte, maar krachtige workshops zetten we tactische acties op korte termijn uit en maken we strategische plannen voor de lange termijn. Blijf niet in cirkel draaien, maar zet een echte stap voorwaarts!

Bij het optimaliseren en digitaliseren van een proces zijn de probleemstelling en achterliggende behoeften niet altijd duidelijk. Hoe vertaal je bijvoorbeeld een idee naar een heldere visie met daarbij een duidelijke scope, aanpak en roadmap? Hoe vermijd je inefficiënties in je workflow? Deze vraagstukken komen naar boven bij zowel een procesoptimalisatie als bij concrete plannen zoals het vervangen van een bestaand softwareplatform.

Met Business Next Step gaat Harmony op zoek naar concrete problemen, zetten we  alle neuzen in dezelfde richting en bepalen we welke acties meteen genomen kunnen worden en hoe de roadmap op lange termijn eruit komt te zien.

De Harmony Approach

Agreed budget
Het Business Next Step-traject wordt steeds voorafgegaan door een offerte. De klant weet dan ook perfect wat onze service zal kosten.
Focus on Business
Harmony heeft meer dan 90 consultants die een breed spectrum van business- en IT-diensten aanbieden. Wij zijn pas tevreden wanneer de klant haar business doelstellingen haalt.
The big picture
Business Next Step sluit naadloos aan bij de dienstverlening die we bieden. In 4 fases begeleiden we de klant van idee tot implementatie.
Business Consultants
Harmony heeft meer dan 25 business consultants die actief zijn in diverse sectoren. Ons interne ecosysteem moedigt iedereen bovendien aan zijn of haar specifieke expertise met anderen te delen.
Agreed deliverables
De klant weet op voorhand wat de output is van de workshops, gaande van scopebeschrijving, tot korte- en lange termijn acties.
Agreed timeframe
De planning werd op voorhand doorgesproken met de klant. Planning gaat steeds over weken, niet over maanden.

Deze organisaties namen de sprong

Al heel wat bedrijven namen de sprong richting digitale transformatie en deden hiervoor beroep op onze ervaren business consultants. Lees hieronder hun succesverhalen.
Q8
Q8
bpost
bpost
Colruyt Group
Colruyt Group
Acerta
Acerta
BNP Paribas Fortis
BNP Paribas Fortis
ING
ING
Reference case Social Economy
Een klant uit de social economy welke ook actief was in het groenonderhoud was op zoek naar een tool, om hun te helpen bij het inplannen van het onderhoud van werktuigen, zoals grasmaaiers en dergelijke. Ze werden overspoeld met informatie vanuit verschillende leveranciers maar hadden in feite nog geen goed zicht op hun eigen behoeften. Na enkele workshops werd er een duidelijke RFP uitgeschreven waarop leveranciers konden aanbieden. De rest van het project verliep dan ook een stuk gestructureerder.
Reference case Logistics
Een klant met een groot logistiek centrum had plannen om een grootschalige vernieuwing door te voeren. Dat moest echter gebeuren zonder dat de huidige operatie werd stilgelegd. Aan de hand van enkele workshops werden de verschillende ideeën hieromtrent in kaart gebracht. Uiteindelijk is door alle stakeholders in consensus besloten om het gekozen scenario ook uit te rollen. Dat scope en aanpak in overleg werd gekozen creëerde heel wat goodwill in de organisatie en was naast de gestructureerde aanpak van het project één van de succesfactoren.
Reference case Insurance (2)
Een klant binnen de insurance sector wenste een groot digitalisatie programma op te starten maar binnen een grote organisatie is dat niet evident, omwille van de vele stakehoders die er vaak uiteenlopende ideeën over hebben. Hier heeft Harmony geholpen om in één maand duidelijke doelstellingen en scope te bepalen met daaraan gekoppeld een roadmap die door alle stakeholders gedragen werd. Dit lag aan de basis van het succes van het verdere verloop van het programma.
Reference case Insurance (1)
Een klant uit de Insurance sector had een enorme operationele achterstand. In 3 workshops en op 2 weken hebben we hen geholpen om directe acties te bepalen om de crisis op te lossen, om de processen te verbeteren en om de dynamiek binnen het team te veranderen. In een zeer korte tijdsspanne kreeg deze klant dus vat op de problemen.
Reference case Public Transport
Een grote speler in Public Transport in de Benelux had een project met als doel grote onderhoudswerkzaamheden te plannen. Het project liep echter zeer stroef waarbij volgens de ene partij het vooral een IT probleem was en volgende de andere een business probleem. In een aantal workshops werden de behoeftes weer helder gemaakt en werd het weer voor iedereen duidelijk welk doel het project nu daadwerkelijk had. De scope werd weer duidelijk afgebakend en het project werd alsnog met succes verder gezet.

Blog

Business Next Step
13 september 2022
Business Next Step case: AG Insurance
Met 3 miljoen klanten en meer dan 4000 medewerkers is AG Insurance de marktleider in de Belgische verzekeringssector. Maar liefst 1 op de 2 gezinnen is bij hen verzekerd. De samenwerking tussen Harmony en AG Insurance gaat al jaren terug. Recent deed AG Insurance ook beroep op ons Business Next Step traject. Samen met Christelle Bouhy, Head of Talent Acquisition and CHRSO Solutions bij AG Insurance, blikken we terug op dit traject en hoe zij dit heeft ervaren.
Digitale transformatie
14 juli 2022
Digitale transformatie in de juridische sector: de samenwerking tussen dp-a en Harmony
De business Consultants van Harmony hebben al heel wat organisaties mogen begeleiden in hun digitale transformatie trajecten en dit in diverse sectoren. Met het digitale transformatie traject van dp-a zet Harmony ook zijn eerste stappen in de juridische sector. Een boeiend en uitdagend project. Samen met Paul Deleener, head of sales & marketing bij dp-a, blikken we terug op dit traject.
8 juli 2022
Christophe Vanhorenbeeck wordt partner van Harmony business consultancy.
Met Christophe is Harmony business consultancy een partner rijker! Christophe en Harmony gaan al heel wat jaren terug. Christophe startte in 2010 als business consultant bij Harmony. In 2016 ging hij even een andere uitdaging aan maar al snel begon het te kriebelen om terug te keren. Midden 2021 zette hij de stap met het idee om mee te participeren. Het duurde dan ook niet lang voor een partnership ter sprake kwam. “Christophe is de oorspronkelijke bezieler van onze business consultancy activiteit. Dat hij nu vennoot is was voor ons dan ook een logische stap”, zegt Koen, CEO van Harmony Group.

Get started with Business Next Step

Harmony helpt je graag bij jouw volgende business stap.
Samen met de business projecten uitvoeren is immers ons vak. Ben jij benieuwd wat het je zou kosten om je te laten helpen door ons, of wil je gewoon wat meer weten over ons? Het kan allemaal, druk op de knop hier beneden.