GereLateerd

15 September 2023
Na 6 maanden Harmony blikt Young Graduate Lisa terug
27 June 2023
Harmony School zorgt voor "top athletes"
GZA
12 May 2023
Business Next Step case: GZA ziekenhuizen

Kirsten kijkt terug op haar eerste 6 maanden als Management Consultant bij Harmony

Kirsten kijkt terug op haar eerste 6 maanden als Management Consultant bij Harmony

Kirsten startte in september ’22 als Management Consultant in het business consultancy team bij Harmony. Na een leuke onboarding dag begon ze meteen aan haar eerste digitale transformatieproject bij een klant, samen met enkele Harmony collega’s. Nu, 6 maanden later, blikken we terug met haar op de afgelopen periode bij Harmony.

Hoi Kirsten, kan je je even voorstellen voor onze lezers?

Ik ben Kirsten, 31 jaar en woon in Antwerpen samen met mijn vriend. In mijn vrije tijd reis ik graag en veel, al mijn vakantiedagen spendeer ik aan reizen. Mijn vader is Amerikaans en woont in North Carolina. Ik ga regelmatig bij hem op bezoek. Als kind spendeerde ik mijn zomers in Amerika, wat zalig was. Misschien heb ik daar wel de reismicrobe opgedaan. Daarnaast hou ik van hardlopen: zo deed ik laatst nog mee aan de halve marathon van Brussel. Ik ga ook graag op restaurant en spreek vaak met vrienden af.

Hoe zag je loopbaan eruit voor je startte bij Harmony?

Ik heb Communicatiewetenschappen gestudeerd aan de KU Leuven en volgde daarna nog een extra Master in General Management aan Vlerick Business School. Na mijn studies kreeg ik de kans om via een traineeship verschillende functies te kunnen uitoefenen bij bedrijven op een korte tijd. Op deze manier kon ik ontdekken wat ik graag deed en waar ik in verder wou. Na deze ervaring keek ik uit naar het verbreden van mijn kennis in een nieuwe sector. Ik ben dan kunnen starten bij Brussels Airport Company als PMO. Dit was een super ervaring binnen een enorm interessante sector. Na 3 jaar voelde ik wel de behoefte aan een nieuwe rol, maar de mogelijkheden binnen het bedrijf waren hiervoor beperkt. Toen bedacht ik dat consultancy misschien wel een goed carrièrepad zou zijn voor mij omwille van de variatie en groeimogelijkheden. Ik startte bij een consultancy bedrijf waar ik leuke projecten heb mogen doen rond proces optimalisatie, maar de interne cultuur lag mij minder. Ik werd gecontacteerd door een ex-collega die nu bij Harmony werkt en zo ging de bal aan het rollen.

Hoe verliep jouw sollicitatieproces bij Harmony?

Het sollicitatieproces bij Harmony voelde heel aangenaam aan, omdat het niet als een sollicitatie aanvoelde maar eerder als leuke gesprekken. Er werd veel nadruk gelegd op de cultuurfit. Daardoor had ik ook weinig stress. Ik sprak met Maarten, Cleo, Thomas en de gesprekken verliepen erg gemoedelijk. Door meer gesprekken te voeren, merkte ik aan mezelf dat ik er heel graag wilde beginnen. Ik vond het ook fijn dat Harmony rekening hield met mijn beschikbaarheid t.a.v. de opstartdatum. Zo kon ik mijn vorig project nog met een goed gevoel afsluiten en met een schone lei bij Harmony beginnen.

Hoe zijn jouw eerste weken bij Harmony verlopen?

Mijn onboarding was samen met 2 andere nieuwe collega’s: Anouck en Gert, wat het heel aangenaam maakte. Ik kreeg een duidelijke uitleg over Harmony algemeen en over de interne werking van Business Consultancy. Ik maakte meteen kennis met mijn coach en leerde tijdens de lunch ook een heleboel collega’s kennen. Dat vond ik het leukste aan de dag. De dag nadien startte ik meteen op een project bij Arag. Ik had het geluk dat ik samen met 3 Harmony collega’s kon werken op het project, wat maakte dat ook de onboarding bij de klant zeer vlot en organisch verliep. De overdracht gebeurde zonder veel stress en op een aangenaam tempo, want ik mocht mijn tijd ervoor nemen. Het was heel veel informatie maar dankzij de goede begeleiding van mijn collega’s heb ik het snel kunnen oppikken. Eens ik het project wat beter onder de knie had, kon ik ook de tijd nemen om meer verantwoordelijkheden binnen Harmony op te nemen. Zo blijf ik de connectie met mijn Harmony collega’s behouden.

Over welk project gaat het?

Ik kon starten bij ARAG, rechtsbijstandsverzekeraar, als Proxy Product Owner. Inhoudelijk gaat het project over de gehele vervanging van de huidige back office systemen (claims- en contractmanagement applicaties) waar hun hele werking – van offertes en contracten opmaken tot de behandeling van claims – op gebaseerd is. Het vervangen van deze kritieke applicaties gebeurt natuurlijk niet van vandaag op morgen en is dus een complex project van lange duur. Om de oude tool te kunnen vervangen door een nieuwe, moeten alle processen, flows, integraties met andere systemen etc. in kaart gebracht worden. Als Proxy Product Owner ben ik samen met de andere Product Owners op het project, verantwoordelijk voor de inhoudelijke uitwerking. Elke Product Owner is verantwoordelijk voor een stuk van het proces, en is hiervoor de tussenpersoon tussen de business en de IT. Wat er verschilt tussen mijn rol en die van een “gewone” Product Owner, is dat ik daarbovenop het overzicht moet houden over de interacties tussen de verschillende onderwerpen en processen die opgeleverd worden.

Het project wordt op een agile manier van werken aangepakt waardoor we om de 3 weken een oplevering hebben. Zelf vind ik dit een hele fijne manier om te werken, omdat je meteen het resultaat ziet waar je aan gewerkt hebt, het wordt tastbaar. Bovendien werken we met 5 Harmonianen op het project, wat natuurlijk heel leuk is!

Hoe kijk je terug op de afgelopen 6 maanden bij Harmony?

Ik ben er 100% van overtuigd dat ik de juiste beslissing heb gemaakt om de sprong te wagen naar Harmony. Er heerst een goede balans tussen elkaar regelmatig zien, bij de klant werken en thuiswerken. Elke keer als we elkaar zien, is er een leuke sfeer. Je merkt dat iedereen dezelfde mindset heeft: we zijn gedreven en sociaal, maar vinden ook familie en het leven buiten het werk belangrijk. Dat is ook hoe ik het leven zie: werken is leuk, maar het bepaalt niet heel je leven. Het menselijke aspect bij Harmony is ook heel groot en dat vind ik fijn.

Door deze menselijke aanpak, ben ik ook op een snel tempo kunnen groeien in mijn project. Doordat ik voldoende tijd kreeg om te leren, had ik weinig stress en kon ik me focussen op mijn leerproces. Ik heb dus een sterke groei afgelegd de afgelopen maanden en ben hier best trots op. Dankzij de goede begeleiding van Thomas en Harmony, sta ik waar ik nu al sta. Dit had ik helemaal niet gedacht toen ik de eerste dag startte op mijn nieuwe project.

Hoe zou je de cultuur van Harmony omschrijven?

De informele sfeer en vlakke structuur bij Harmony zorgden er meteen voor dat ik me thuis voelde. Ik zou de cultuur van Harmony vooral omschrijven als menselijk, informeel en joviaal. Betrokkenheid wordt gestimuleerd. We worden niet gepusht, maar we willen allemaal zelf de connectie met de collega’s behouden en samen leuke dingen te doen. Zo zijn er regelmatig afterworks, om de 2 maanden een teambuilding activiteit, doen we binnenkort mee aan de Hercules Trophy en gaan we zelfs in het najaar samen op weekend!

Wat zou je zeggen tegen mensen die twijfelen om bij Harmony te komen werken?

Het is belangrijk dat mensen goed nadenken over wat ze belangrijk vinden in hun leven. Bij mij is dat gedrevenheid voor de job, maar ook flexibiliteit om als consultant ook nog een leven naast het werk te hebben. Die informele FUN cultuur bij Harmony is echt een grote troef. Daarnaast zijn er bij Harmony ook gewoon inhoudelijk heel interessante projecten, in verschillende sectoren, hetgeen veel perspectief en opportuniteiten biedt.

Probeer het, want het klinkt misschien ‘too good to be true’ maar dat is niet zo, het is écht! Als het goed voelt, ga er voor, want het is ook echt werkelijkheid.

Wil je net als Kirsten aan de slag als Management Consultant? Neem hier dan een kijkje en join our team!