GereLateerd

titelimage
29 November 2023
Achter de schermen bij de premie-aanpassing van zorgverzekeraars
12 September 2023
E-mail Effectiviteit Ontcijferd
18 July 2023
Hoe personaliseer je klantcommunicatie?

CCM in the Cloud als duurzame oplossing voor documentenstroom COG

documentenstroom

De Christelijke Onderwijsgroep (COG) is de overkoepelende stichting van de aangesloten scholen in de regio Vallei en Gelderland-Midden. De COG heeft ongeveer 10.000 leerlingen en meer dan 1.000 medewerkers waarvan 30 werkzaam in de IT-afdeling. COG zocht een partner om enerzijds ondersteuning te bieden op het vlak van Oracle BI Publisher (als onderdeel van het studenteninformatiesysteem OSIRIS) en anderzijds mee te denken over alternatieven voor een betere werking. Een aantal maanden terug werd het CCM in the Cloud platform bij COG geïmplementeerd. Samen met Bert Pik, IT-manager bij COG en Erik Bakelaar, coördinator team applicatie bij COG, blikken we terug op dit project.

Op zoek naar een duurzame oplossing

“In de zomer van 2021 zijn we overgestapt van het studenteninformatiesysteem Eduarte naar OSIRIS. Voor de documentenstromen die in het systeem zitten maakt OSIRIS gebruikt van BI-Publisher. Op het moment dat we overschakelden van systeem hadden we geen kennis van OSIRIS of BI-Publisher. We merkten al snel dat BI-Publisher onvoldoende flexibel was en dat er weinig kennis in de markt beschikbaar was. Daarnaast zagen we bij elke release van OSIRIS diverse rapportages en documenten niet meer werkten vanwege continue wijzigingen in het onderliggende datamodel”, vertelt Erik.

“We hadden toen twee opties wat betreft de documentstromen; of we scherpen onze BI-Publisher kennis aan of we gaan op zoek naar een duurzamere oplossing. Voor ons was het vooral belangrijk dat er expertise ter beschikking was. We vonden het ook belangrijk om een stabiele oplossing te hebben waarbij we zelf de controle hadden. Door mijn vorige baan had ik al samengewerkt met Harmony en kende ik dus hun CCM in the Cloud oplossing. We hebben toen contact opgenomen en gekeken of we CCM in the Cloud konden gebruiken voor onze documentenstromen”, zegt Bert.

Uitdagend project

“Voor ons lag de  focus voornamelijk op de documenten die we al in BI-Publisher hadden gemaakt en die bij releases telkens bleven uitvallen. Wij hadden daarom aan Harmony gevraagd om als pilot een document na te bouwen in CCM in the Cloud zodat we het konden beoordelen op vlak van tijdsinname, opmaak en werkbaarheid. Wat het project uitdagend heeft gemaakt is dat we een bewuste keuze hebben gemaakt om af te wijken van de standaard route OSIRIS/BI-Publisher en daarvoor af en toe onder de motorkap moesten kijken. Dit maakte dat het niet altijd evident was om bepaalde zaken in beweging te krijgen. Wat ik fijn vond was dat Harmony hierin heel flexibel is geweest en bleef meedenken aan oplossingen voor bepaalde issues en er alles aan gedaan om dit aan te pakken”, vertelt Bert.

Conclusion

“De samenwerking met Harmony verliep heel vlot en we zijn blij dat we met CCM in the Cloud een duurzame oplossing hebben gevonden. Het platform biedt natuurlijk veel meer dan wat we nu gebruiken. De mogelijkheden op vlak van output zijn voor ons ook zeer relevant. We zijn dan ook naar andere mogelijkheden aan het kijken zoals het toepassen van digitaal ondertekenen op onze onderwijsovereenkomsten voor een efficiëntere verwerking en om zo de doorlooptijd in te korten. Kortom, we blijven zoeken naar manieren om onze werking te verbeteren”, aldus Erik.

Meer weten over onze CCM in the Cloud oplossing? Neem dan contact us met ons op.