GereLateerd

blog afbeelding
9 februari 2024
Integratieplatform in de zorg: nice to have of noodzaak?
titelimage
29 november 2023
Achter de schermen bij de premie-aanpassing van zorgverzekeraars
15 september 2023
Na 6 maanden Harmony blikt Young Graduate Lisa terug

Koolibri fluit binnenkort ook Frans

En een beetje Macedonisch. Nu hebben we je nieuwsgierigheid gewekt, niet? Laten we beginnen met Frans.

“We hebben plannen om in Brussel of omgeving een vestiging te openen om van daaruit klanten in de regio te bedienen. Koolibri zal dus ook Franstalige medewerkers en developers in dienst nemen,” zo licht Robert Daniëls, Business Unit Manager van Koolibri, een tipje van de sluier. Die vestiging waarover Robert het heeft, wordt uiteraard gedeeld met Harmony. Dat is wat Koen Mercken enkele weken geleden aankondigde: een nieuwe uitvalsbasis voor Harmony dicht bij Brussel.

соработува

Dit is Macedonisch en zou volgens automatische vertaling “samenwerken” betekenen. “Om onze groei te kunnen bijbenen, doen we sinds een half jaar beroep op een eigen Macedonisch team van developers. Dat zijn gecertificeerde MuleSoft developers die de connectoren van MuleSoft bij de klant implementeren en configureren. Uitstekende en goed getrainde mensen. Ze komen regelmatig voor een weekje naar Valkenswaard,” aldus Robert. “De strategische samenwerking met dat team zal worden uitgebreid. Dat staat in mei te gebeuren.”

“Kwalitatieve groei boven kwantitatieve”

Het voorgaande mag niet de verkeerde indruk wekken. Koolibri gaat volgens Robert voor beheerste groei: “Inderdaad kwaliteit boven kwantiteit. Een drietal jaar geleden zijn we partner geworden van MuleSoft. Intussen zijn we met MuleSoft een van de topbedrijven wat betreft systeemintegratie in de Benelux, met klanten als Aperam in Genk en Delta in Zeeland. De uitbouw van onze service- en helpdesk om de klant volledig te ontzorgen, onderscheidt ons.”

BPM volgend groeipad

Een half jaar geleden werd Harmony partner van Alfresco. “Met Koolibri worden we ook steeds actiever in Business Process Management (BPM) met Activiti van Alfresco. De eerste mensen daarvoor zijn aan boord en hebben hun certificering behaald. Groeien is vooral ook een kwestie van de juiste mensen te kunnen aantrekken. Nu systeemintegratie met MuleSoft op de rails staat, is uitbouw van BPM ons volgend groeipad.”

Voor 2018 gaat Robert uit van 25 procent groei in omzet en in personeel. “Dat gaat prima lukken. In december vorig jaar hadden we al voor 2018 de hele omzet van 2017 in het orderboek.”

Zo loopt het vlotjes natuurlijk,  al is dat soms wat in het Frans en in het Macedonisch.