GereLateerd

titelimage
29 November 2023
Achter de schermen bij de premie-aanpassing van zorgverzekeraars
12 September 2023
E-mail Effectiviteit Ontcijferd
18 July 2023
Hoe personaliseer je klantcommunicatie?

Vier redenen waarom je vandaag nog moet overstappen naar “white paper factory”

White paper printing

Hoe kan je brieven op een voordelige en duurzame manier personaliseren? Dat is een vraag die veel bedrijven zich stellen, want klanten verwachten steeds vaker een persoonlijke benadering. Tegelijkertijd kan het drukken van verschillende versies van brieven duur en milieubelastend zijn... 

Gelukkig is er een oplossing: "white paper factory". Wij trokken naar ons CCM team om te vragen wat white paper factory is, hoe het werkt en welke voordelen het biedt voor jouw bedrijfscommunicatie.

📄🚩 Het probleem met "ouderwets" drukwerk

In essentie is elk bedrijf tegenwoordig ook een beetje een communicatiebedrijf. En hét buzzword in communicatie is personalisatie. Elke klant wil zich immers aangesproken voelen door een boodschap die past bij hun eigen situatie. Iedereen dus even snel dezelfde standaardbrief sturen is niet meer voldoende.

Met een persoonlijke aanpak laat je zien dat je klanten belangrijk zijn en geen nummertje in de rij.

Maar met "ouderwets" drukwerk is personalisatie heel erg moeilijk. Hier en daar een naam toevoegen kan vaak nog net, maar echt drukwerk op maat van je klant aanleveren, dat is eigenlijk onbegonnen werk.

Traditioneel moet je vaak gewoon lang van tevoren je materiaal ontwerpen en bestellen, en je zit vast aan grote hoeveelheden. Een aanpassing? Dan moet je eerst je oude voorraad opmaken of, erger nog, weggooien.

Met white paper factory, ook wel white paper printing genoemd, heb je daar geen last meer van.

🖨️ Wat is "White paper factory" ?

White paper factory (WPF) vertrekt, zoals de naam al zegt, van een blanco blad en enveloppe om hyper-gepersonaliseerde verzendingen te maken.

Dit betekent dat je de inhoud en de structuur van je brief of document volledig kan aanpassen aan de voorkeuren of behoeften van je ontvanger.

De mogelijkheden zijn legio;

  • Een zorgverzekeraar kan met white paper factory brieven gaan sturen die relevant zijn voor de persoonlijke situatie van de klant: een opticien in de buurt gaan aanraden aan iemand die een bril nodig heeft bijvoorbeeld.
  • Een woningcorporatie kan heel erg makkelijk communicatie uitsturen die heel specifiek spreekt over de locatie van de VHE waar de brief naartoe gaat.
  • Een supermarktketen kan dan weer gebaseerd op aankoopgedrag van de klant gepersonaliseerde kortingen gaan bieden.

 

Je kan met white paper factory dus heel makkelijk een uniek en relevant document creëren voor elke klant of prospect. Daardoor kan je meteen klantenbetrokkenheid en conversie verhogen. ✅ Bonus 1!

🌳💰 Beter voor het milieu en je portemonnee

✅ Klaar voor bonus 2? Het prijsvoordeel. Bepaalde kosten kunnen immers zo naar de prullenbak. Geen opstartkosten voor het drukwerk, geen kosten voor het houden van een voorraad en al helemaal geen kosten aan het vernietigen van overbodig drukwerk.

En dat maakt het meteen is ook een duurzame oplossing voor het milieu. ✅ Bonus drie dus.

Maar, de ecologische impact houdt niet op bij het verminderen van de afvalberg:  je hebt in principe geen transport meer nodig van het drukwerk naar jouw locatie én er is minder verspilling van papier en energie die regelmatig gebeuren bij het afstellen van nieuw drukwerk.

📨 Het stopt niet bij de brief...

Nog niet uitgepersonaliseerd? Hebben wij goed nieuws: je kan ook de enveloppe waarin je de uiting verstuurt aanpassen aan de klant.

Dit kan je doen met hetzelfde white paper printing proces als voor de uiting zelf.

En dat wil meteen ook zeggen dat je geen duizenden enveloppen moet weggooien als je bedrijf van logo of huisstijl verandert. ✅ Dat is bonus vier ondertussen!

Ingenieuze technieken zorgen ervoor dat de juiste enveloppe voor de juiste klant geprint wordt en de uiting altijd in de goede envelop terecht komt.

Wil je ontdekken hoe white paper factory jouw bedrijf kan helpen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op en wij kijken graag samen met jou naar de mogelijkheden.