GereLateerd

MVO
1 juni 2023
CCM in the Cloud & Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen
documentenstroom
8 mei 2023
CCM in the Cloud als duurzame oplossing voor documentenstroom COG
Ketenmonitor
20 april 2023
De klant als procesoperator met de ketenmonitor van CCM in the Cloud

Personalisering van niet-digitale communicaties met white paper printing

White paper printing

Digitalisering, digitale transformatie en personalisatie zijn de toverwoorden van de laatste jaren. Ieder bedrijf is er wel op een of andere manier mee bezig. Dit geldt zeker ook voor de klantcommunicatie. Maar moeten deze drie begrippen dan altijd in samenhang gezien worden? Kun je alleen je klantcommunicatie personaliseren via digitale kanalen? Het antwoord hierop is: Nee, dat hoeft niet! 

White paper printing

Hoe gaat dit dan in zijn werk voor de niet-digitale kanalen? Hier komt white paper printing om de hoek kijken.

De klant verwacht dat communicatie steeds beter op zijn behoefte van dat moment wordt afgestemd. Je komt er dus niet meer mee weg om iedere klant precies dezelfde uiting te sturen. Je wil graag kunnen personaliseren, niet alleen in tekst, maar ook in beeld. Met ‘ouderwets’ drukwerk gaat dit niet lukken. Dit wordt vaak ruim van tevoren bedacht en in grote oplages gedrukt. Dit kan tot grote verspilling leiden als je een nieuwe campagne bedenkt voordat je voorraad op is.

Met white paper printing haal je een hoogwaardige manier van printen in huis. Geen noodzaak meer tot voorgedrukt materiaal, waar eventueel nog personalisatie op toegepast kan worden door dit door de printer te halen, maar direct het volledige document in full color printen. Volledig gepersonaliseerd!

Voordelig en duurzaam printen

Deze manier van printen zorgt niet alleen voor een grote mate van flexibiliteit, maar heeft ook nog eens een prijsvoordeel. Denk hierbij aan kosten die tot het verleden behoren: opstartkosten drukwerk, kosten voor het op voorraad houden van drukwerk en kosten voor vernietiging van overbodig geworden drukwerk.

Daarnaast is het ook een meer duurzame vorm van produceren van (papieren) communicatie. Naast het  voordeel van voorraadbeheer, is er ook het voordeel van één partij voor het produceren van je communicatie. Drukken wordt vaak door een ander bedrijf gedaan, meestal ook nog op een heel andere locatie. Transport van drukwerk is er dus niet meer bij. Bij het opstarten van drukwerk vindt veel verspilling plaats voordat de machine goed is afgesteld. Pas bij hoge volumes weegt dit op tegen direct printen, waarbij er per document gewisseld kan worden van content. In het licht van personalisering van communicatie naar de klant is printen dus veel duurzamer dan drukken!

Meer opties

Het houdt echter niet op bij de communicatie uiting zelf. Ook de envelop waarmee de uiting naar de klant wordt gestuurd kan via hetzelfde proces geprint worden. Met dezelfde voordelen als het drukken. Anderzijds kun  je ook voordeel verkrijgen door het hanteren van blanco enveloppen waarbij in het   bijvoorbeeld een logo te zien is van de brief zodat men ziet waar de uiting vandaan komt zodat je dezelfde voordelen als eerder krijgt: drukkosten envelop, voorraadkosten van de enveloppen en de vernietiging van de voorraad mocht er een wijziging in huisstijl/logo komen. Hier gelden dus precies dezelfde voordelen als voor de uiting die je naar je klant wil sturen! Ingenieuze technieken zoals een 2d barcode zorgen ervoor dat de juiste envelop voor de juiste klant geprint wordt en dat bij het couverteren de uiting in de goede envelop terecht komt.

 

Wil je ontdekken hoe white paper printing jouw bedrijf kan helpen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op en wij kijken graag met jou naar de mogelijkheden.