GereLateerd

Harmony and ForTrevo
1 December 2022
Harmony and ForTrevo announce partnership
10 November 2022
5 mythes over Low-code ontkracht
Low-Code voor start-ups
9 August 2022
Hoe low-code startups kan helpen groeien

3 redenen voor verzekeraars om aan de slag te gaan met low-code

The digital insurer

De verzekeringssector is onderhevig aan snelle veranderingen, dit omwille van technologische ontwikkelingen, veranderende voorkeuren van klanten en externe factoren. Hierop inspelen is niet altijd evident en kost vaak veel tijd en geld. Niets doen is echter geen optie! De concurrentie binnen de verzekeringssector woedt heviger dan ooit.

Low-Code kan voor vele verzekeraars de oplossing bieden. Waarom? Wij geven de belangrijkste redenen.

Snel inspelen op technologische verandering

Technologie die vandaag de oplossing biedt kan morgen achterhaald zijn. Blijven investeren in bestaande systemen is op termijn onbetaalbaar. Door in te zetten op een Low-Code platform kan je snel en efficiënt inspelen op deze technologische veranderingen en dat zonder eerder gemaakte investeringen teniet te doen.

Betere customer experience

Uit een studie blijkt dat maar liefst 90% van de ondervraagde verzekeraars klantervaring als uiterst belangrijk achten voor het genereren van nieuwe business en bijna 80% gaf aan dat het inspelen op de behoeften van de klant een prioriteit is in hun digitale transformatie. Maar hoe blijf je inspelen op de steeds veranderende behoeften van klanten met de huidige systemen? Low-code platforms bieden verzekeraars de mogelijkheid om een omnichannel digitale ervaring te bouwen en te leveren die klanten vragen gecombineerd met de kracht van de bestaande backoffice systemen.

Kostenreductie

Technologie verandert in snel tempo! Veel verzekeraars merken dat hun bestaande systemen niet meer de oplossingen bieden die ze nodig hebben en ze zien het niet zitten om hier weer in te investeren. Zij gaan op zoek naar technologie die hen die oplossingen kan blijven bieden, ook in de toekomst. Low-Code development biedt deze oplossing.

Hoe reduceert low-code jouw kosten?

  • Het ontwikkelingsproces is tot 10x sneller met Low-Code
  • Low-Code maakt dure gespecialiseerde kennis overbodig

 

Wil je zelf ervaren hoe Low-Code jouw organisatie kan helpen groeien? Bekijk dan zeker onze Digitale Verzekeraar of neem vrijblijvend contact met ons op.