GereLateerd

blog afbeelding
9 February 2024
Integratieplatform in de zorg: nice to have of noodzaak?
titelimage
29 November 2023
Achter de schermen bij de premie-aanpassing van zorgverzekeraars
15 September 2023
Na 6 maanden Harmony blikt Young Graduate Lisa terug

Bewuste keuze, Cosulting verkocht geen show

Olivia Gigliotti is ongeveer negen maanden aan de slag als consultant en business analist. “Ik moet betere oplossingen bedenken voor bestaande processen,” zo vat ze het samen. OK. Wat een business analist doet, weten ze bij Harmony. Maar wat je van je werkgever denkt, dát wil iedereen lezen.

“Ik heb het zeer naar mijn zin. De sfeer is prima, zowel on the job als erbuiten. Ik merk ook veel betrokkenheid. Iedereen kent iedereen, iedereen staat open voor voorstellen die je doet. Dat is in een groot bedrijf met hiërarchie wel anders, denk ik. Werken met korte lijnen, vind ik aangenaam,” aldus Olivia.

“Zorg dat je je kunt vinden in de bedrijfscultuur”

Hoe ben je met Harmony/Cosulting in contact gekomen? Olivia: “Tijdens een jobbeurs, georganiseerd door de Vlerick Management School, heb ik een aantal gesprekken gehad. De school had me wat info gegeven en ook op het hart gedrukt: zorg dat je je kunt vinden in de bedrijfscultuur, dat hun waarden ook de jouwe zijn, anders wordt het niets. Tijdens het gesprek – met Maarten was dat – merkte ik onmiddellijk dat Harmony naar mij luisterde. Ik bedoel: echt luisteren. Ze verkochten geen show. Dat zorgde voor de klik. Die openheid en transparantie apprecieer ik nu ook in de praktijk. Ik heb de juiste keuze gemaakt.”

3 Zuilen

Dat luisteren naar de kandidaat ondervond Olivia ook na de aanwerving. “Medewerkers kunnen kiezen op welke type activiteit ze willen toeleggen. Dat is onze zuilenwerking, bestaande uit 3 zuilen: People – alles wat het HR, begeleiding, recrutering en het fun-gedeelte te maken heeft;  Business Development & Marketing en tenslotte Development of Expertise. Ik heb meetings in elk domein meegemaakt en mocht vrij een keuze maken. Dat is voor mij People and Business Development & Marketing geworden. In het kader van dat laatste vertegenwoordig ik Harmony bij Jong Voka en ga ik bijvoorbeeld ook als alumnus spreken bij Vlerick. Verder heb ik samen met Hands onze ‘Scrum kaarten’ ontwikkeld om ‘Agile Poker’ te spelen. We gebruiken het bij introducties.”

“Wat ons allemaal verbindt…”

Harmony organiseert teamdagen, waar alle Harmony collega’s samenkomen om ervaringen uit te wisselen en te ’team builden’. Ook Olivia maakte er al een aantal mee, in Valkenswaard en in Genk. “Ik kende als nieuweling uiteraard maar een beperkt aantal collega’s. Het was fijn om te horen wie ze zijn en wat ze doen. Dan merk je ook wat ons allemaal verbindt bij Harmony, een gezellige werksfeer en een down to earth houding.”