GereLateerd

e-mail communicatie
23 March 2023
Til jouw e-mail communicatie naar een hoger niveau met CCM in the Cloud
Veilig communicatieplatform
21 February 2023
CCM in the Cloud: een aantoonbaar veilig communicatieplatform
Mobiliteitsbudget
14 February 2023
Nog meer flexibiliteit voor de Harmonianen met het mobiliteitsbudget

Innovatie die werkt, los van interne structuren

Pascale Wauters, senior management consultant, geeft ons een kijk in de gereedschapskist van Cosulting. Maar voor we aan die gesofisticeerde sleutels mogen, is even uitleg nodig over het systeem dat ze moeten regelen. En dat staat figuurlijk behoorlijk onder stoom.

Incrementeel eerder dan disruptief

“We merken als consultants dat de markt sterk aan het bewegen is. Bedrijven die willen innoveren of digitaal transformeren, worden overdonderd met een lawine aan informatie en voorstellen van ontwikkelaars. Voor gevestigde bedrijven, die een jarenlange band van vertrouwen met hun klanten hebben opgebouwd, is het zaak om innovatie en digitale transformatie doordacht aan te pakken. Daarom spreekt Harmony niet over disruptieve innovatie, maar over incrementele innovatie. Om ideeën en innovaties te toetsen en er de juiste dingen uit te pikken – geschikt voor de klant én voor het bedrijf – hebben we de Client Centric Innovation Approach (CCIA)  uitgewerkt: een methodologie, een stappenplan dat iteratief antwoorden biedt”.

Innovatie gericht sturen

Hoe toetsen jullie af of innovatie geschikt is? Pascale: “CIAA werkt in een breder kader en vertrekt vanuit drie fundamentele eisen:

  • Klantgerichtheid of Client Centricity – onze Omnichannel Maturity Tool neemt hier de temperatuur op van alle ervaringen en interacties van een klant met een bedrijf .
  • Client Value, toegevoegde waarde, zit de klant er bij manier van spreken op te wachten?
  • En tot slot de Client Lifecycle , de evolutie van een klant in relatie tot het bedrijf, zijn leverancier.”

“Frisse wind”

Mooi gereedschap. Maar werkt het altijd? Pascale, lachend: “Garanties geven we niet. We hebben innovatieve methodes die kunnen worden verankerd, die blijvend werken binnen een bedrijf. We zorgen voor een frisse wind van buitenaf waardoor innovatie kan groeien zonder het ‘gewicht’ van interne structuren. Daarin zijn we vrij uniek. Ons toepassingsveld is dus héél breed en sectoronafhankelijk.”