Over AG Insurance

Met 3 miljoen klanten en meer dan 4000 medewerkers is AG Insurance de marktleider in de Belgische verzekeringssector. Maar liefst 1 op de 2 gezinnen is bij hen verzekerd. De samenwerking tussen Harmony en AG Insurance gaat al jaren terug. Recent deed AG Insurance ook beroep op ons Business Next Step traject. 

CHALLENGE

Verbeteren van de candidate experience en de werkdruk van de recruiters verlagen.

Voor AG Insurance is het aanwerven van geschikte kandidaten belangrijk voor hun verdere groei. In een krappe arbeidsmarkt is een goede candidate experience enorm belangrijk. Ook het efficient screenen van kandidaten heeft een grote impact op de werkdruk van de recruiters. Met deze vraag werd een Business Next Step traject gestart.

Business Next Step

APPROACH

Workshops

Samen met het HR-team werden er twee workshops georganiseerd.

  • Workshop 1: Tijdens de eerste workshop staat het probleem centraal. Met behulp van een TriZoefening om enkele innovatieve en creatieve oplossingen aan te wakkeren, begonnen we omgekeerd te denken: Hoe kunnen we tijdens het wervingsproces zoveel mogelijk minder geschikte kandidaten afschrikken?

  • Workshop 2: Na een korte debriefing van de eerste workshop besloten we twee journeys in kaart te brengen: de journey van de recruiter en de journey van de sollicitant. We overlapten de kwesties die in de eerste workshop aan bod kwamen en deze werden ook wat verfijnd.

RESULTS

Een helder beeld van de pijnpunten en concrete handvaten om deze aan te pakken.

“We zijn onder andere tot de conclusie gekomen dat gegevens van kandidaten vaak in meerdere systemen moeten worden ingevoerd om dat deze niet goed met elkaar communiceren. Ook hebben we gemerkt dat de recruiter vooral veel tijd verliest met het schrijven van rapporten na sollicitatiegesprekken, meer dan bij het screenen van cv’s. We hebben nu een helder beeld van de pijnpunten en beschikken nu over concrete handvaten om deze aan te pakken en zijn hier ondertussen ook al effectief mee gestart”, vertelt Christelle.

Vertel ons meer over jouw uitdaging