GereLateerd

titelimage
29 November 2023
Achter de schermen bij de premie-aanpassing van zorgverzekeraars
12 September 2023
E-mail Effectiviteit Ontcijferd
18 July 2023
Hoe personaliseer je klantcommunicatie?

Jouw corporate huisstijl op één lijn met ‘CCM in the Cloud’

Corporate huisstijl

Je wilt dat je bedrijf een sterk merk uitstraalt met een bijbehorend imago? Je wilt dat alle documenten, e-mails, pushberichten, betaallinks et cetera, professionaliteit uitstralen? De praktijk is vaak dat wanneer je je huisstijl niet centraal organiseert én automatiseert, je daarbij allerlei problemen ondervindt zoals:

 • Er rouleren documenten met oude logo’s, slogans of adressen;
 • Communicatie vindt plaats vanuit meerdere bedrijfstakken of merken (labels), waarbij soms vergeten wordt de juiste huisstijl te hanteren;
 • Nieuwe presentaties worden samengesteld (geknipt en geplakt) uit oudere versies, waardoor foutieve of onjuiste informatie wordt overgenomen;
 • De ondertekening van je brieven en e-mails wordt niet gedaan door de juiste ondertekenaar en/of afdeling. En wat is de geldigheid van je document als de automatische ondertekening wordt gedaan door een manager die niet meer werkzaam is voor het bedrijf?
 • Engelstalige brieven worden afgesloten met een Nederlandstalige ondertekening.

Bij de huisstijl van een bedrijf denk je vaak als eerste aan het logo. Maar de huisstijl gaat veel verder. Het gaat om de samenhang tussen het logo, lettertype, lettergrootte, regelafstand, kleurgebruik, taalgebruik en de lay-out.

Belang van een goede huisstijl
 • Imago: Een huisstijl zet de juiste toon en bepaalt voor een groot deel het imago van je bedrijf;
 • Consistentie: Een verzorgde huisstijl geeft een eenduidig beeld van ‘het bedrijf naar klanten, maar ook naar collega’s, businesspartners en leveranciers;
 • Aantrekkingskracht: Een mooie huisstijl spreekt vele doelgroepen aan en verhoogt je naamsbekendheid;
 • Herkenbaarheid: Een unieke huisstijl onderscheidt je bedrijf van je concurrenten.
Alles op één lijn met CCM in the Cloud

Het Customer Communications Management platform van Harmony, “CCM in the Cloud”, ondersteunt jou om op de juiste wijze en via de gewenste kanalen te communiceren met jouw klanten, leveranciers, medewerkers en businesspartners. Daarbij worden alle teksten, templates, logo’s, handtekeningen beheerd op één centrale plek. Dit betekent dat je voor de opmaak van je brieven, e-mails, pushberichten, et cetera altijd gebruik wordt gemaakt van deze centraal opgeslagen huisstijl. Het dynamisch samenstellen van een sjabloon of lay-out vindt dus altijd plaats vanuit één centrale plek. Dat maakt het heel eenvoudig om wijzigingen door te voeren.

Neem bijvoorbeeld het wisselen van een logo, deze kun je op één plek aanpassen om het nieuwe logo vervolgens op alle locaties terug te zien. Datzelfde geldt voor wijzigingen in telefoonnummers of adresgegevens. Dit voorkomt fouten en verkeerd gebruik van communicatie uitingen met vervelende situaties als gevolg. Zeker bij bedrijven waar meerdere merken en/of labels worden gevoerd, is het van groot belang dat je verschillende huisstijlen snel kunt toe- en aanpassen en beheren vanaf één centrale plek. Zo zal de Look and Feel door je hele bedrijf hetzelfde zijn, van Sales tot aan Finance.

Business=Regisseur

De business heeft zelf het beheer over de klantcommunicatie en kan deze zelf aanpassen. Deze aanpassingen aan de teksten en de templates kunnen ze doen zonder tussenkomst van een IT-afdeling. “CCM in the Cloud” stelt ze in staat om aantrekkelijke klantcommunicaties met gebruiksvriendelijke en kant-en-klare sjablonen te ontwikkelen waar geen programmeerkennis voor nodig is. Daarnaast kan Marketing op eenvoudige wijze de huisstijl bewaken en/of aanpassen en snel een marketingcampagne opzetten. Dit scheelt een hoop tijd en geld.

Daarnaast biedt “CCM in the Cloud”

 • Eén aanspreekpunt: Wij (ont)zorgen voor het contact (en contract) met diverse ketenpartners zoals verzendhuizen, e-mailproviders, SMS- en pushbericht-providers
 • SAAS-oplossing: Je hebt dus geen noodzaak meer tot het aanhouden van een eigen serverpark en bijbehorend beheer. Dat scheelt geld en gedoe.
 • Veilig en up-to-date: Alle voordelen van de cloud: altijd up-to-date met software en security. (ISO27001 en ISAE3000 certificering)
 • Oplossing op maat: Abonnement of pay-as-you-go, wij bieden heldere, transparante tarieven voor de gehele dienstverlening.

Wil je weten hoe “CCM in the Cloud” jouw bedrijf kan helpen met het bewaken van de centrale huisstijl? Neem dan contact us met ons op en wij kijken graag met jou naar de mogelijkheden.