GereLateerd

15 September 2023
Na 6 maanden Harmony blikt Young Graduate Lisa terug
27 June 2023
Harmony School zorgt voor "top athletes"
GZA
12 May 2023
Business Next Step case: GZA ziekenhuizen

Christophe Vanhorenbeeck wordt partner van Harmony business consultancy.

Christophe Vanhorenbeeck wordt partner van Harmony business consultancy.

Met Christophe is Harmony business consultancy een partner rijker! Christophe en Harmony gaan al heel wat jaren terug. Christophe startte in 2010 als business consultant bij Harmony. In 2016 ging hij even een andere uitdaging aan maar al snel begon het te kriebelen om terug te keren. Midden 2021 zette hij de stap met het idee om mee te participeren. Het duurde dan ook niet lang voor een partnership ter sprake kwam. “Christophe is de oorspronkelijke bezieler van onze business consultancy activiteit. Dat hij nu vennoot is was voor ons dan ook een logische stap”, zegt Koen, CEO van Harmony Group.

Een logische stap

“Harmony heeft de laatste jaren een mooie evolutie doorgemaakt. Die duurzame groei die Harmony nastreeft merk je heel erg. De collega’s die destijds samen met mij in het team zaten zitten er nog steeds”, vertelt Christophe. “De organisatie zelf is ook sterk geprofessionaliseerd de afgelopen 5 jaar. Er staan nu duidelijke entiteiten met een sterke omkadering vanuit HR en marketing zodat ze zich specifiek kunnen focussen op de groei zelf. Dit heeft er onder meer voor gezorgd dat ik getriggerd werd om terug te keren naar Harmony.”

“Uiteraard zijn de cultuur en korte communicatielijnen binnen Harmony ook één van de redenen waardoor mijn terugkeer zeer spontaan is verlopen. Wat ik vooral mooi vind is dat iedereen binnen Harmony de ruimte krijgt om persoonlijk te groeien. Onze consultants  krijgen ook de kans om intern hun steentje bij te dragen aan de groei van Harmony door te werken aan diverse interne projecten zoals meedenken over nieuwe producten, het vermarkten ervan, het delen van kennis via ons intern Harmony School concept enzovoort. Het feit dat ze dit in een professionele omgeving en in alle autonomie kunnen doen en er ook nog eens voor gewaardeerd worden is voor ons van groot belang, we moedigen ondernemerschap heel graag aan.”

“De reden waarom ik bewust gekozen heb om bij mijn terugkeer als partner mee te participeren in het business consultancy verhaal is omdat ik al vaak gezien heb hoe een consultancy organisatie kan opgezet worden en kan groeien. Ik heb daar altijd graag als werknemer aan meegewerkt, maar ik had toch het gevoel dat ik nu de sprong moest wagen om vanuit een partnership bij te gaan dragen aan die groei. Ook het feit dat ik een complementaire fit heb met het bestaande managementteam, zowel qua netwerk als qua stijl, hebben ervoor gezorgd dat ik de stap heb genomen om mee te participeren."

"De participatie van Christophe versterkt en onderstreept de groeiambitie van Harmony. We zijn uitermate tevreden met deze stap en kijken vol vertrouwen naar de toekomst", vertelt Maarten, medevennoot.

Duurzame groei

“Wat voor mij heel belangrijk is, is dat we naast ons sterk netwerk in financial services, ook aan het diversifiëren zijn naar andere sectoren. Het afgelopen jaar hebben we deze diversificatie al goed ingezet, met een aantal nieuwe klanten in andere sectoren. Daarnaast willen we vanaf 2022 ook volop inzetten op de healthcare sector. We willen met deze verbreding enerzijds de beoogde groei realiseren zodat we nog meer klanten kunnen bedienen en nieuwe consultants kunnen aanwerven maar anderzijds ook om nieuwe opportuniteiten en leercurves te bieden aan onze bestaande consultants.“

Meer dan Business Consultancy alleen

“Doordat Harmony business consultancy onderdeel is van een grotere groep kunnen we als partner in digitale transformatie onze klanten op verschillende vlakken ontzorgen. Enerzijds adviseren we hen bij het  scherp stellen van hun probleemstelling tot het mee uitdenken en implementeren van realistische en tastbare oplossingen. Anderzijds kunnen we ze ook end-to-end begeleiden, met onder meer de implementatie van systemen via onze units HIT en CCM. Hierdoor kunnen we fungeren als een duurzame partner voor onze klanten. Dit alles zorgt ervoor dat we de komende jaren kunnen werken aan de vooropgestelde groei en daar zet ik met veel plezier mijn schouders onder, laat maar komen”, lacht Christophe.