Alle artikelen

Harmony: de ideale werkplek voor jouw groei?

Alexander Radešić
Management Consultant
Alexander is een dynamische professional met een master in Toegepaste Economie van de Universiteit Antwerpen. Hij heeft zijn veelzijdigheid bewezen als management consultant, business banker en junior auditor. Met certificeringen als Professional Scrum Master en Product Owner, brengt Alexander een schat aan kennis en aanpassingsvermogen naar elke uitdaging.
Deel deze post

Een werkplek waar je je talent ten volle kan ontplooien en benutten, dat willen we -gok ik- eigenlijk allemaal.

Toen ik in 2022 op zoek was naar een nieuwe uitdaging nam ik persoonlijke en professionele ontwikkeling dus van nature ook mee als twee belangrijke criteria in mijn zoektocht.

Harmony verscheen op mijn pad, en ik was meteen verkocht door de unieke leercultuur. Twee jaar later kan ik terugblikken op een indrukwekkende groei. Benieuwd hoe?

Even kennismaken

Wie is Alexander Radešić?

Sowieso een gedreven business analist op de werkvloer, maar buiten het werk ben ik ook een even gedreven vader voor mijn zoontje en iemand die graag tijd maakt om te socializen met vrienden en familie.

De uitdaging: stilstaan is achteruitgaan

Even terug naar 2022.

In mijn zoektocht naar een nieuwe uitdaging zocht ik eigenlijk voornamelijk een bedrijf dat matchte met mijn filosofie van “life long learning”, niet enkel in woorden, maar ook in daden.

Een plek waar ik niet zou stilstaan, maar mijn kennis kon uitbreiden, nieuwe vaardigheden kon oppikken en mijn carrière kon boosten.

Enter Harmony: de perfecte plek om te groeien

Een van de pijlers van het business consultancy team van Harmony is het creëren van een klimaat van “top athletes”.

Dat draait erom de perfecte omstandigheden te creëren om iedereen op topniveau te laten presteren. Ze zetten in op persoonlijke en professionele groei en zorgen voor kennisoverdracht op maat, met focus op digitaal, customer service en innovatie.

Dat gebeurt door een uitgebreid aanbod aan interne opleidingsprogramma's via de "Harmony School" en het stimuleren van externe certificeringen en cursussen.

Toen het aanbod van Harmony kwam, moest ik niet lang nadenken: die zaken zaten goed.  

Twee jaar Harmoniaan: enkel positieve ervaringen

Als ik terugkijk op de twee afgelopen jaren bij Harmony, kan ik tevreden terugkijken op de groei die ik heb doorgemaakt.

In de eerste plaats misschien zelfs te danken aan de mensen waar ik bij Harmony door ben omringd. Het coaching framework, de collega’s en ook de mensen die me op mijn project ondersteunen en waar ik mee mag samenwerken.

Daarnaast, waren er de interne opleidingsprogramma’s die ik heb afgerond, waaronder cursussen over procesmodellering en customer journey mapping, stuk voor stuk heel erg waardevol.

En tot slot is er ook de ondersteuning van Harmony bij het behalen van externe certificeringen zoals Scrum Master en Product Owner.

De combinatie van interne en externe ontwikkelingsmogelijkheden heeft me eigenlijk in staat gesteld om mijn vaardigheden en kennis in sneltempo uit te breiden. Zo kan ik nu bijvoorbeeld makkelijker complexe projecten leiden met behulp van <span data-tooltip-wambay="agile-methodieken" class="tooltip-highlight">Agile-methodieken</span> en ken ik de meest praktische manieren om klanttevredenheid te verhogen door customer journeys te optimaliseren.

Dat top-athlete klimaat? Ik kan bevestigen dat het geen loze woorden zijn, maar een filosofie die je dagdagelijks voelt bij Harmony.

Mijn stappen naar succes

  • Interne opleidingsprogramma's:
    Ik nam actief deel aan het gevarieerde aanbod van interne opleidingsprogramma's van Harmony School. Deze programma's gaven me waardevolle inzichten in verschillende aspecten van de tech-industrie en voorzagen me van praktische vaardigheden die ik direct kon toepassen.
  • Externe certificeringen:
    Harmony moedigde me aan om relevante externe certificeringen te behalen. Door Scrum Master en Product Owner certificeringen te behalen, toonde ik mijn toewijding aan professionele ontwikkeling en versterkte ik mijn expertise in Agile-methodologieën. Dit opende de deur naar uitdagendere projecten en meer verantwoordelijkheid.
  • Leren op de werkvloer:
    Ik profiteerde ook van praktijkervaring en het leren van mijn collega's en  mentoren bij Harmony. Deze on-the-job training stelde me in staat om mijn theoretische kennis om te zetten in concrete resultaten, zoals het succesvol implementeren van nieuwe processen en het verbeteren van de     samenwerking binnen teams.

Conclusie

Mijn verhaal is het levende bewijs dat Harmony meer is dan zomaar een werkplek. Het is een omgeving waar talenten worden gekoesterd en carrières een boost krijgen. Door te investeren in opleiding, certificering en een cultuur van continu leren, is Harmony voor mij de ideale werkplek om mijn carrière verder te zetten.

Voor jou ook?

Gerelateerde artikelen
Alle artikelen
Kris Boel over het leven bij Harmony
Life at Harmony
Kris Boel werkt ondertussen al meer dan 6 jaar als business consultant bij Harmony. Hoog tijd dus om eens samen te zitten om te horen hoe hij de cultuur en het werk ervaart.
Lees meer
Nog meer flexibiliteit voor de Harmonianen met het mobiliteitsbudget
Life at Harmony
Sinds januari ‘23 biedt Harmony zijn Belgische medewerkers een nieuwigheid aan in het salarispakket: het mobiliteitsbudget. Wij vertellen graag wat dit is en waarom we hier bij Harmony voor gekozen hebben om aan te bieden als extralegaal voordeel.
Lees meer

Agile is een manier van werken waarbij teams flexibel en snel kunnen inspelen op veranderingen. Het draait om samenwerking, snelle opleveringen en continue verbetering.