Alle artikelen

Waarom MuleSoft het beste integratieplatform is

HG
Harmony Group
Business
Harmony staat bekend om zijn nuchtere aanpak van zowel zakendoen als IT. Wij helpen organisaties transformeren naar een digitale organisatie en we doen dit binnen verschillende sectoren en domeinen. Harmony biedt een geïntegreerde dienstverlening: van advies tot implementatie van kant-en-klare oplossingen en beheerde diensten.
Deel deze post

"Een vraag die ze mij regelmatig stellen en waarvan ik snap dat mensen die vraag hebben is de volgende: waarom zou ik voor MuleSoft moeten kiezen? In de wereld van systeemintegratie is de keuze ontzettend groot.  Vaak is het ook niet direct duidelijk wat de grote verschillen zijn en dan wordt het maken van die keuze moeilijk. Ik geef daarom graag mee wat de verschillen zijn en waarom ik MuleSoft HET integratieplatform vind", vertelt collega Raymond Veltrop, senior developer/architect bij Harmony.

De grootste verschillen

Als we in de markt gaan kijken, zijn er 3 grote groepen waar we integratieoplossingen in kunnen onderverdelen op basis van bepaalde kenmerken:

  1. De groep ‘tactical iPaas'. Veelal point-to-point verbindingen tussen vrager en antwoorder en een beperkte mate van hergebruik.
  2. API managers. Proxy-achtige use-cases met beperkte koppel- en orchestratiemogelijkheden.
  3. Meerdere afzonderlijke producten die samengevoegd moeten worden om een totaaloplossing te bieden. Complex te beheren.

Deze onderverdeling is dus met name gebaseerd op de wijze waarop oplossingen voor een (integratie)probleem gegeven worden en de sterke en zwakke punten van die oplossingen.

De three-layere-aproach: MuleSoft systeem API, Process API en Experience API

Wat maakt MuleSoft anders?

Kijkend naar de opzet van MuleSoft in vergelijking met deze drie groepen, zien we een aantal kenmerkende verschillen. In vergelijking met de eerste groep zien we bij MuleSoft een aanpak die we kennen als API-Led. Hiermee is hergebruik al vanaf het begin meegenomen en wordt het opzetten van point-to-point voorkomen.

In vergelijking met de tweede groep biedt MuleSoft een zeer uitgebreide set van connectoren. Hiermee is het mogelijk om een enorme set aan vragende en antwoordende systemen met elkaar te verbinden. Ook transformatie en orchestratie van data is een sterk punt door het gebruik van een zeer krachtige transformatietaal.

De API lifecycle

De groep van platformen kent een grote complexiteit en veelal zijn er meerdere producten van een leverancier nodig om een totaaloplossing te bieden. Het Anypoint platform van MuleSoft biedt een totaaloplossing waarin al deze onderdelen zijn opgenomen. Hiermee is het mogelijk om de volledige ontwikkelcyclus te doorlopen. Ontwerp, implementatie, test en beheer zijn voorzien.

Beveiliging

...is zeker het benoemen waard als onderdeel van de sterke punten van MuleSoft. Het Anypoint platform is op alle lagen voorzien van beveiligingsmogelijkheden. Deze zijn inzetbaar binnen de ontwikkelde API’s, zoals bijvoorbeeld encryptie, maar vormen ook onderdeel van het platform zelf. Hiermee is het bijvoorbeeld mogelijk om authenticatie en autorisatie te regelen. Ook SLA-afspraken zijn te integreren in het platform.

Het antwoord op de vraag

...is dus dat MuleSoft een oplossing biedt waarin aan alles gedacht is en alle fasen van de ontwikkel- en beheercyclus aan bod komen. Met een grote set aan beschikbare connectoren en een sterke eigen taal voor het transformeren en aggregeren van gegevens vormt dit een sterke partner in integratievraagstellingen binnen een organisatie. Goede beveiligingsmogelijkheden op alle lagen maken het plaatje af.

Heb jij nog vragen over werken met MuleSoft? Contacteer ons dan voor meer info!

Gerelateerde artikelen
Alle artikelen
MuleSoft vs. TIBCO: welk integratieplatform kies je in 2024?
Systeemintegratie
In de bedrijfswereld is naadloze integratie onderhand cruciaal. Maar hoe kies je tussen al de mogelijke integratieoplossingen? Vandaag zet ik twee grote spelers tegenover elkaar: een veteraan in de branche, TIBCO BusinessWorks, en een moderne innovator, MuleSoft.
Lees meer
Hoe Kongsberg met MuleSoft en Harmony hun systeemintegratie moderniseerde
Systeemintegratie
Kongsberg PCS overwon complexe legacy integratie-uitdagingen en transformeerde zijn digitale landschap met behulp van MuleSoft en Harmony. Deze case study onthult hoe het bedrijf de efficiëntie, stabiliteit en klantervaring verbeterde door strategische samenwerking en implementatie van MuleSoft.
Lees meer
Collega Thomas vertelt over zijn project als integratiespecialist
Systeemintegratie
Thomas is al ruim 11 jaar actief in de IT-wereld. De eerste 8 jaar was hij actief als developer waar hij integraties en rapportages bouwde. Hij maakte daarna de overstap naar Harmony waar hij al 4 jaar aan de slag is als integratiespecialist. Wij stelden hem enkele vragen over de job van integratiespecialist en over zijn huidig project.
Lees meer
Integratieplatform-as-a-service / iPaas in de zorg: Nice to have of Noodzaak?
Systeemintegratie
In de wereld van zorgverzekeringen is het einde van het jaar een cruciale periode. Het is het moment waarop zorgverzekeraars zoals Menzis, ONVZ en Zorg & Zekerheid de premies voor het nieuwe jaar bekendmaken aan hun klanten. Dit betekent een golf van informatie die de verzekerden bereikt via diverse kanalen zoals papier, e-mail en websites. Maar hoe komt de juiste informatie precies bij de juiste klant terecht?
Lees meer
No items found.