Alle artikelen

Owen versterkt zijn AI-kennis op de OutSystems-hackathon

HG
Harmony Group
Business
Harmony staat bekend om zijn nuchtere aanpak van zowel zakendoen als IT. Wij helpen organisaties transformeren naar een digitale organisatie en we doen dit binnen verschillende sectoren en domeinen. Harmony biedt een geïntegreerde dienstverlening: van advies tot implementatie van kant-en-klare oplossingen en beheerde diensten.
Deel deze post

Slapeloze nachten, eindeloze debugsessies en liters caffeïne. Voor Owen Corstens, voor Harmony als developer aan de slag bij Cordaan, was de OutSystems Build for the Future Hackathon 2024 een intensieve duik in de wereld van AI-applicatieontwikkeling. Samen met ex-collega Nash bouwde hij in zeven dagen een innovatieve zorgapplicatie. "Het was uitputtend, maar elke minuut waard."

Van theorie naar praktijk

"AI is vaak nog theoretisch," vertelt Owen, nog wat vermoeid maar vooral heel enthousiast. "Je leest erover, je volgt trainingen, maar uiteindelijk leer je het meest door er gewoon mee aan de slag te gaan." Die kans kreeg hij tijdens de grootste OutSystems hackathon ooit, waar 330 ontwikkelaars uit 17 landen samenkwamen.

Overdag werkte Owen aan zijn reguliere project bij Cordaan, 's avonds dook hij de hackathon in. "Het waren intense dagen. Soms zat ik tot twee uur 's nachts te programmeren, om dan enkele uren later weer op te staan voor mijn dagelijkse werk. Maar het gaf zoveel energie om te zien hoe snel we vooruitgang boekten."

Technische diepgang

De technische uitdagingen waren substantieel. "We hebben echt het maximale uit OutSystems en de beschikbare AI-services gehaald," legt Owen uit. Hij somt op: "Azure Functions voor beeldverwerking, Amazon Rekognition voor gezichtsherkenning, MediaPipe Pose voor lichaamsdetectie. We hebben zelfs een eigen AI Agent gebouwd met de AI Agent Builder van OutSystems."

Het team gebruikte de ODC Forge-componenten om development te versnellen, en implementeerde event-driven architectuur voor real-time verwerking. "Een van de coolste features is hoe we spraakherkenning hebben geïntegreerd," vertelt Owen. "Zorgverleners kunnen via stemcommando's de app bedienen, wat cruciaal is als je je handen vol hebt met patiëntenzorg."

Lessen in AI-integratie

De hackathon was een geweldige leerschool. "Ik heb enorm veel geleerd over het praktisch implementeren van AI," reflecteert Owen. "Bijvoorbeeld hoe je verschillende AI-services kunt combineren voor betere resultaten. Of hoe je machine learning kunt gebruiken voor preventieve checks in de gezondheidszorg."

Een belangrijk inzicht was de balans tussen innovatie en bruikbaarheid. "Je kunt alle AI-bells and whistles toevoegen, maar uiteindelijk moet het wel werkbaar zijn voor de eindgebruiker," zegt Owen. "Onze ervaring bij Cordaan hielp enorm bij het maken van die afwegingen."

Toekomstperspectieven voor Harmony

Voor Harmony betekent Owen's deelname meer dan alleen een hackathon-ervaring. "Deze kennis neem ik mee in toekomstige projecten," zegt hij. "We hebben nu een blauwdruk voor het integreren van verschillende AI-technologieën in OutSystems-applicaties. Dat is ongelooflijk waardevol voor onze klanten."

De technische stack die het team gebruikte, is direct toepasbaar in andere projecten:

  • AI Agent Builder voor het creëren van custom AI-agents
  • Azure Cognitive Services voor spraak- en textverwerking
  • AWS-diensten voor geavanceerde beeldherkenning
  • OutSystems ODC voor snelle, schaalbare applicatieontwikkeling

"We hebben bewezen dat je met OutSystems zeer geavanceerde AI-toepassingen kunt bouwen," zegt Owen. "Dat opent deuren voor toekomstige innovaties bij al onze klanten."

Het jureren loopt nog

Terwijl het jureren nog in volle gang is, blijft Owen nuchter. "Natuurlijk zou het geweldig zijn om te winnen, maar daar ging het niet om," zegt hij. De jury, met experts van Microsoft en AWS, beoordeelt de inzendingen op technische innovatie (50% voor AI-toepassingen), ontwikkelingsefficiëntie (35%) en gebruikersinterface (15%).

"We hebben iets gebouwd waar we trots op zijn, en onderweg ongelooflijk veel geleerd. Die kennis is voor Harmony veel meer waard dan welke prijs dan ook."

Een nieuwe fase voor zorginnovatie

De hackathon markeert voor Owen een nieuwe fase in zijn ontwikkeling als developer. "Ik ben nu veel zekerder over het implementeren van AI in onze projecten," zegt hij. "We kunnen klanten als Cordaan nog betere oplossingen bieden, gebaseerd op echte ervaring met deze technologieën."

Zijn advies voor andere developers? "Durf te experimenteren. Ja, het kost tijd en energie, maar de kennis die je opdoet is onbetaalbaar. En met platforms als OutSystems kun je sneller van idee naar werkende applicatie dan ooit tevoren."

Gerelateerde artikelen
Alle artikelen
Harmony en ForTrevo kondigen partnership aan
Applicatie ontwikkeling
Harmony is an expert in low-code development, has a partnership with low-code platform OutSystems, and operates mainly in the Belgian, Dutch, and Brussels market. ForTrevo, also an OutSystems Partner, is an expert in low-code development and .Net based in Portugal that also operates in the autonomous Region of the Azores, and most recently Belgium, Nordics and US. Both Harmony and ForTrevo have been successfully active in low-code application development for several years. Together with this new partnership they will be joining forces in order to increase their impact on the Belgium Market.
Lees meer
No items found.