GereLateerd

titelimage
29 november 2023
Achter de schermen bij de premie-aanpassing van zorgverzekeraars
12 september 2023
E-mail Effectiviteit Ontcijferd
18 juli 2023
Hoe personaliseer je klantcommunicatie?

Til jouw e-mail communicatie naar een hoger niveau met CCM in the Cloud

e-mail communicatie

E-mail is niet meer weg te denken uit de communicatietoolkit van bedrijven. Het is een snelle en goedkope manier om klanten te bereiken met gepersonaliseerde boodschappen. Maar communiceren via e-mail heeft ook een pijnpunt waar bedrijven soms niet bij stilstaan, namelijk de opmaak. Met CCM in the Cloud, het communicatieplatform van Harmony, zorg je ervoor dat de e-mails die je verstuurt er áltijd netjes uitzien en in lijn liggen met jouw huisstijl.

E-mails komen in alle geuren en kleuren! De e-mails die bedrijven naar hun klanten sturen hebben meestal een bepaalde opmaak die overeenkomt met hun huisstijl. Achter deze opmaak zitten dezelfde programmeertalen waarin ook websites worden geschreven. Maar in tegenstelling tot de meeste webbrowsers, worden de functionaliteiten van deze talen niet volledig ondersteund door alle e-mailclients.

Lettertype is een goed voorbeeld. Bedrijven willen voor de consistentie en herkenbaarheid van hun merk het liefste alles communiceren in het lettertype van hun huisstijl. Dat lettertype is meestal niet een standaard lettertype zoals Arial of Times New Roman. Het probleem met niet-standaard lettertypes is dat ze vaak niet geïnstalleerd staan op het apparaat van de klant. Als er geen back-up lettertype gecodeerd is, kiest een e-mailclient zijn eigen back-up lettertype. En dit kan leiden tot vreemde beelden.

Daarnaast maakt het ook uit op welk apparaat de klant een e-mail bekijkt. Dezelfde e-mail kan er op een desktop heel anders uitzien dan op een smartphone. Hier moet allemaal rekening mee worden gehouden om ‘gebroken’ e-mails te voorkomen.

Zeg vaarwel tegen ‘gebroken’ e-mails met CCM in the Cloud

Hoe goed je boodschap ook is, als de klant hem niet fatsoenlijk kan lezen zijn de gewenste resultaten ver te zoeken. Communiceren via e-mail kan dus een grote impact hebben op het gedrag van klanten en op het beeld dat zij van jouw bedrijf hebben. Onze CCM in the Cloud oplossing kan jouw bedrijf helpen bij het ontwerpen en versturen van op maat gemaakte e-mails (en andere soorten communicaties) die er altijd goed en professioneel uitzien.

Het ontwerpen en realiseren van de e-mails kan volledig in eigen beheer of met onze hulp. Vervolgens kan er inzicht verkregen worden in hoe e-mailclients en apparaten reageren op de opmaak van jouw e-mail. Bijvoorbeeld door in de testfase de e-mail via het communicatieplatform naar een aantal e-mailadressen van diverse e-mailclients te versturen en ze op verschillende apparaten te bekijken of door gebruik te maken van onze test tool.

Als de e-mail helemaal voorbereid en getest is en er op alle apparaten goed uitziet, is het tijd om deze te versturen. Vóór de e-mail in de inbox van de klant verschijnt, kan er met CCM in the Cloud steekproefsgewijs nog een laatste controle gedaan worden op inhoud en lay-out. Bovendien kan ook een gewenst moment van verzending gekozen worden. Zo weet je precies dat wat je communiceert klopt en er goed uitziet en heb je controle over wanneer je communiceert!

Wil jij ontdekken hoe CCM in the Cloud jou kan ontzorgen op het gebied van e-mailcommunicatie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij kijken graag samen met jou naar de mogelijkheden.