GereLateerd

titelimage
29 november 2023
Achter de schermen bij de premie-aanpassing van zorgverzekeraars
12 september 2023
E-mail Effectiviteit Ontcijferd
18 juli 2023
Hoe personaliseer je klantcommunicatie?

Migreren naar CCM in the Cloud

CCM in the Cloud

Ons CCM team bestaat uit meer dan 20 specialisten in Nederland én België. We beschikken daarmee over uitstekende kennis en jarenlange ervaring op het vlak van (zorg)verzekeringen, pensioenen, hypotheken en nog veel meer. Een groot deel van dit team houdt zich bezig met onze CCM in the Cloud oplossing ofwel Customer Communication Management in een cloud omgeving. Want waarom zou elke organisatie zelf infrastructuur moeten aanschaffen en onderhouden (met alle security en privacy aspecten van dien) en kennis te hebben van CCM applicaties én processen als releasemanagement? Met een migratie naar CCM in the Cloud kunnen wij deze zaken uit handen nemen, waarbij je toch zelf de regie behoudt!

 

Ontzorging

Met CCM in the Cloud wordt klantcommunicatie geautomatiseerd. De techniek, verzending, controle en afhandeling worden hierbij uit handen genomen door Harmony. En toch kan je zelf de regie over de content behouden en hiermee focussen op jouw core business. Voor al onze klanten staat ons DevOps team klaar voor het dagelijks beheer en actieve monitoring (24/7 indien gewenst), waarbij je de mogelijkheid hebt om ook zelf de ketenmonitor in te zien. Met de ketenmonitor is de status van al je communicaties in één oogopslag terug te lezen en is in te zien: welke output aangeboden is; wacht op goedkeuring; ter verzending aangeboden is; is opgepakt door de verzendhuizen etc. Problemen zijn vaak al verholpen voordat ze jou bereiken. We bieden een aantal opties aan, van gedeeltelijke tot bijna geheel ontzorging waarbij Harmony jouw single-point-of-contact is.

Regie

In onze oplossing staat business empowerment centraal. Wij vinden dat de business zelf content moet kunnen beheren (complexe specificaties kunnen vanwege de technische aard door ons uit handen genomen worden). Dit kan via onze template-design omgeving in de cloud, welke uitermate geschikt is voor een eindgebruiker om wijzigingen door te voeren en deze wijzigingen zelf in gebruik te nemen zónder tussenkomst van Harmony. Vaak wordt tijdens een 1e fase in de implementatie de templates door Harmony ontwikkeld, waarna via een opleiding en training-on-the-job de kennis overgedragen wordt om deze zelf te onderhouden.

De CCM architectuur kent een zogenaamd ontkoppelpunt waarbij jij als klant zelf de output kan beoordelen en vrijgeven (en inplannen) op het moment dat het jou (en het service center) uitkomt. Pas hierna zal de output aan de verzendhuizen aangeboden worden.

Migratie

In onze projectaanpak is gekozen voor een combinatie van Prince2 en Agile. De structuur en degelijke basis van Prince2 en de snelle ontwikkelmethode van Agile versterken elkaar als je ze combineert. Voorafgaand aan de implementatie zal door ons aan de hand van aangeleverde informatie een indicatie afgegeven voor beheerkosten en (eenmalige) migratiekosten. Tijdens de analyse fase wordt een helder beeld gecreëerd van de benodigde investeringen, de verwachte inspanningen en de doorlooptijd. Als uitkomst krijg je een duidelijk plan van aanpak, een goed beeld van de benodigde investeringen en soepele overgang naar onze propositie. Tijdens de analyse fase zal ingezoomd worden op:

- Hosting: onze oplossing draait perfect in de cloud. Een aantal goede redenen om naar de cloud over te gaan zijn: altijd up-to-date, kostenefficiëntie, flexibiliteit, beschikbaarheid, continuïteit, secure, onafhankelijk van eigen technisch beheerders etc.

- Processen: ingezoomd zal worden welke processen in CCM ingericht dienen te worden. Is er naast batch en adhoc wellicht ook behoefte aan on-demand output of interactieve documenten om content net iets persoonlijker te maken? Geïnventariseerd zal worden welke documenten van welk proces gebruik gaan maken.

- Labels: gekeken wordt naar de huisstijl van eventuele labels, waarbij ook gekeken zal worden naar overeenkomsten en verschillen tussen de labels;

- Opmaak: wil je de opmaak volledig uitbesteden of zelf de regie hebben? Onze gebruikte tooling is geschikt voor een eindgebruiker zonder IT expertise. Hierover zullen afspraken gemaakt worden, waarbij een hybride vorm uiteraard ook mogelijk is (en waar in de meeste gevallen voor gekozen wordt).

- Distributiekanalen: zijn er naast de huidig gebruikte distributiekanalen wellicht extra kanalen welke aangesloten dienen te worden om (nog meer) toekomst vast te zijn? Denk hierbij aan social media kanalen zoals app en push-notifications. De meeste kanalen kunnen naadloos vanuit CCM via (bijvoorbeeld) webservices aangesloten worden.

- Serviceproviders: ben je tevreden over je huidige service providers dan kunnen wij hier zonder problemen op aansluiten. Misschien is het ook interessant om aan te sluiten op onze preferred suppliers met als voordelen dat hiervoor al een technische koppeling ligt en de terugkoppeling voor de ketenmonitor al geregeld is. Wil je compleet ontzorgd worden en wil je dat Harmony CCM jouw single-point-of-contact wordt dan kunnen wij contracten overnemen dan wel op ons nemen.

- Distributieschema: nu bekend is welke processen, documenten, afleveringen en distributiekanalen ingericht dienen te worden is het goed om te kijken naar de combinatie van een of meerdere afleveringen en/of kanalen en de bijbehorende afhankelijkheden in kaart te brengen. Je wil immers pas een email met verwijzing naar de MijnOmgeving versturen als je zeker weet als deze op de MijnOmgeving aanwezig is.

- Fasering: in onderling overleg zullen we een globale projectplanning opstellen met fasering. In onze indicatie wordt standaard rekening gehouden met ondersteuning en begeleiding van de verschillende testen en nazorg na livegang.

Onze CCM oplossing is ook interessant voor organisaties met kleinere volumes (tot 500K communicaties op jaarbasis). Hierbij wordt infrastructuur en licenties gedeeld om kosten te besparen, maar heb je wel profijt van alle CCM functionaliteiten en cloud voordelen. Geïnteresseerd in onze oplossing en dienstverlening? Neem dan vrijblijvend contact met ons op en wij kijken graag met jou naar de mogelijkheden.