GereLateerd

15 september 2023
Na 6 maanden Harmony blikt Young Graduate Lisa terug
27 juni 2023
Harmony School zorgt voor "top athletes"
GZA
12 mei 2023
Business Next Step case: GZA ziekenhuizen

Digitale transformatie in de juridische sector: de samenwerking tussen dp-a en Harmony

Digitale transformatie
De business Consultants van Harmony hebben al heel wat organisaties mogen begeleiden in hun digitale transformatie trajecten en dit in diverse sectoren. Met het digitale transformatie traject van dp-a zet Harmony ook zijn eerste stappen in de juridische sector. Een boeiend en uitdagend project. Samen met Paul Deleener, head of sales & marketing bij dp-a, blikken we terug op dit traject.
Wat dp-a doet
“Het Digital Platform for Attorneys (DP-A) is een online platform dat een doorgedreven automatisering en digitalisering van de communicatie tussen advocaten en alle actoren van justitie mogelijk maakt”, Vertelt Paul. “Het platform kwam er door een protocol met justitie en de actoren van justitie (advocaten, notarissen,…) en is in 2018 effectief opgestart.”
Nood aan vernieuwing

Dp-a kwam met de vraag om hun digitaal platform onder de loop te nemen en te onderzoeken hoe het platform nog beter kan aansluiten aan de noden van de gebruikers. Hiervoor kwamen ze bij Harmony terecht. “ We voelen door allerlei redenen en door de feedback dat we krijgen van de eindgebruiker, dat het platform aan wat vernieuwing toe is”, zegt Paul. “We bestaan ondertussen al vijf jaar, in IT-termen is dat al behoorlijk lang en is er ondertussen veel veranderd. Doordat iedereen intern bezig is met de dagelijkse werkzaamheden, blijft er weinig tijd en ruimte over om zelf een dergelijk project te gaan managen. Bovendien is het een grote meerwaarde om een objectieve en vernieuwende blik te werpen op het platform en dat is makkelijker als een externe partij dit doet.”

Een productieve samenwerking

Team up for digital change! En dat deden we ook! Samen met dp-a namen we het platform en de processen grondig onder de loop. We brachten de processen en customer journey in kaart om zo een beter beeld te krijgen van de huidige situatie. Ook ging onze business consultant Silana actief enkele advocaten interviewen over hun ervaringen met het platform en waar zij tegenaan lopen. “De samenwerking met Harmony verliep heel vlot. Silana had voornamelijk contact met de advocaten. Zij zijn doorgaans vrij mondig, dus als er iets niet goed zou zijn gegaan had ik dat wel meteen geweten. Bovendien is de advocatuur een aparte wereld met een eigen jargon en het is niet altijd evident om hier je weg in te vinden. Dat heeft Harmony wel heel goed gedaan.”, zegt Paul. “Ook intern bij dp-a hebben we de samenwerking als aangenaam ervaren. Zo waren de consultants van Harmony altijd heel vlot bereikbaar als we vragen hadden, wat bij zo’n project wel belangrijk is. Wij hadden ook elke week officieuze meetings om vinger aan de pols te houden.

Future proof

Het heel onderzoekstraject leidde tot enkele duidelijke conclusies waar dp-a actief mee aan de slag kan om het platform future proof te maken. “De conclusie was anders dan we initieel voor ogen hadden maar dat is normaal bij zo’n project. Wij zijn met deze inzichten aan de slag gegaan om onze conclusie verder uit te werken, daar zij we nog intern mee bezig. Het project heeft alleszins intern wel zaken doen bewegen en iedereen is er wel mee bezig en zo hoort het ook. Voor ons zijn die inzichten heel waardevol om te evolueren! Als je bij de pakken blijft zitten dan word je door andere spelers voorbijgestreefd zonder dat je het weet. Vooral ook omdat onze grootste partner niet de privé is maar justitie zelf. Zij zijn ook de digitale snelweg aan het ingaan en dus kan dp-a niet achterblijven. Wij willen het platform verder uitbouwen en de verbindende factor zijn tussen justitie en advocaten”, concludeert Paul.

Onze blik

“De advocatuur was voor ons een onbekende maar wel een heel interessant domein. Er zit heel veel kennis bij de mensen intern. Het is dan ook heel belangrijk om die kennis en het proces ernaartoe te structureren zodat iedereen dezelfde taal spreekt en het project door iedereen wordt gedragen. Het was een zeer boeiend project waar we met veel plezier aan hebben gewerkt”, aldus Maarten en Silana.

Wil je beroep doen op onze ervaren consultants in jouw weg richting digitale transformatie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.