GereLateerd

MVO
1 juni 2023
CCM in the Cloud & Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen
Mobiliteitsbudget
14 februari 2023
Nog meer flexibiliteit voor de Harmonianen met het mobiliteitsbudget
14 oktober 2021
Herculiaanse Harmonianen

Harmony wandelt voor het goede doel

Harmony wandelt voor het goede doel

Maatschappelijk verantwoord ondernemen is een belangrijk onderdeel van de missie en visie van Harmony. Zo heeft Harmony zijn eigen MVO-squad die erover waakt dat Harmony zijn verantwoordelijkheden op vlak van milieu, mens en maatschappij nakomt. Naar goede gewoonte sluit Harmony ook dit jaar af met een actie voor het goede doel. Dit jaar pakken we het echter iets anders aan…

De warmste week

Dit jaar strijkt de Warmste Week neer vlak bij ons kantoor in Hasselt.  De Warmste Week is een initiatief van de Vlaamse televisieomroep en de bekende Belgische radiozenders MNM en Studio Brussel. Elk jaar wordt er een bepaald thema gekozen waarbij personen en bedrijven geld kunnen inzamelen voor één van de vele goede doelen die onder dit thema vallen. Het thema dit jaar is ‘Vlam mee tegen kansarmoede’.  

Uiteraard willen we vanuit Harmony een bijdrage leveren aan dit mooi initiatief. Maar Harmony zou Harmony niet zijn als we hier geen ‘challenge’ aan zouden koppelen. Onze MVO-squad kwam daarom met ‘De Ronde van Harmony’. 

De ronde van Harmony

Zoals eerder vermeld zet Harmony zich in voor milieu, maatschappij en mens. Door jaarlijks minstens een aantal goede doelen te steunen, dragen we ons steentje bij aan de maatschappij. Onder de noemer ‘mens’ vallen uiteraard ook onze Harmonianen en hun welzijn. Daarom kwamen we met het idee om twee vliegen in één klap te slaan. Met de Ronde van Harmony dagen we onze collega’s uit om vanaf vandaag (21/11/2022) gezamenlijk 3050 km te wandelen/hardlopen binnen 1 maand. Deze afstand is gelijk aan de afstand tussen onze vier kantoren (Den Bosch – Valkenswaard – Hasselt – Zenica – Den Bosch).  

Met een eigen “Harmony Challenge” applicatie, gemaakt door onze OutSystems experts, kunnen collega’s hun afstanden, registreren, die van andere collega’s bekijken en de voortgang opvolgen. Indien de collega’s erin slagen om de kaap van 3050 km te bereiken, en dit voor 19 december, dan schenkt Harmony 2000 euro aan De Warmste Week. Per extra halve of volledige ronde zal Harmony het bedrag verhogen. Op die manier dragen we niet enkel bij aan de goede doelen, maar investeren we ook in de gezondheid van onze collega’s door beweging te stimuleren. 

Tijdens de finaleweek die op maandag 19 december 2022 van start gaat zal Harmony het resultaat bekendmaken en het verzamelde bedrag persoonlijk overhandigen aan de radiomakers. 

Benieuwd of onze collega’s ‘de Ronde van Harmony’ (of meer) succesvol kunnen afronden? Hou dan zeker onze social media in de gaten! 

Specifiek binnen de Warmste Week kozen wij voor 2 goede doelen die ons nauw bij het hart liggen.

Over de goede doelen:

LEONhuis: Leon staat voor Leren en Ontwikkelen. Het Leonhuis is een leer- en ontwikkelingsconcept dat de maatschappelijke emancipatie beoogt van alle inwoners in een buurt / wijk ten behoeve van hun eigen ontplooiing en die van hun onmiddellijke en de grotere samenleving. Daarom dat het LEONhuis zorgt voor gratis ondersteuning op vlak van taalondersteuning, huiswerkbegeleiding voor kinderen en digitale ondersteuning.

OVWB: het OVWB is een organisatie, van ondernemers die werkt met ondernemers om ervoor te zorgen dat mensen gelijke kansen krijgen om zichzelf te ontwikkelen. Zij hebben daarbij bijzondere aandacht voor de ontwikkelingskansen van kinderen.