GereLateerd

titelimage
29 november 2023
Achter de schermen bij de premie-aanpassing van zorgverzekeraars
12 september 2023
E-mail Effectiviteit Ontcijferd
18 juli 2023
Hoe personaliseer je klantcommunicatie?

De Postcode Loterij aan de slag met CCM in the Cloud.

Looking for a Management Consultant (2)

Met hun prijzen maken de VriendenLoterij en de Postcode Loterij ieder jaar vele winnaars gelukkig. Met hun deelname steunen deelnemers van de VriendenLoterij en Postcode Loterij op hun beurt goede doelen die met hun missies bijdragen aan een betere wereld. Minimaal veertig procent van de inleg gaat direct naar meer dan 200 goede doelen. Daarmee brachten zij sinds de oprichting maar liefst 8,7 miljard euro bij elkaar, een ongekend bedrag.

Met miljoenen prijswinnaars staan de loterijen voor grote uitdagingen op het vlak van klantcommunicatie. Op zoek naar een oplossing daarvoor, kwamen ze terecht bij CCM in the Cloud en gingen de samenwerking met ons aan. Wij spraken Suzanne en Erik, beiden verantwoordelijk voor de Winnaars & Bevestigingscommunicatie bij de Postcode Loterij.

Hoe belangrijk is een goede digitale klantcommunicatie voor jullie organisatie?

Erik: “In een onderneming zoals die van de Postcode Loterij is het ontzettend belangrijk om correct en transparant te communiceren met onze klanten. Je wilt natuurlijk dat klanten zien dat wij een betrouwbare organisatie zijn en daar speelt een goede en juiste communicatie een belangrijke rol in.”

Suzanne: “Dit is heel belangrijk, want zo is het voor de deelnemer helder wat er met de deelname en gegevens gebeurt. We creëren een zeker verwachtingspatroon bij de deelnemers en daar willen we natuurlijk aan kunnen voldoen. Als je bij ons instapt dan verwacht je onmiddellijk een vorm van communicatie met een bevestiging dat we al het nodige in orde hebben gemaakt. Ook voor de mensen die al deelnemer zijn en wijzigingen willen doorvoeren is het belangrijk om daar een schriftelijke bevestiging van te ontvangen. Dat moet kloppen en goed verlopen. Vertrouwen is hier cruciaal.”

Welke uitdagingen hadden jullie op vlak van klantcommunicatie en hoe zijn jullie bij CCM in the Cloud terecht gekomen?

Suzanne: “Voordat we gebruik maakten van CCM in the Cloud verliep de inrichting van onze communicatie voor een heel groot deel via een externe partij. Wij voerden zelf de teksten in een content management systeem in, maar leverden de bestanden en opmaak bij de externe partijen aan zodat zij de output konden samenstellen. Hierdoor waren we grotendeels afhankelijk van een derde partij voor onze klantcommunicatie. We waren dus op zoek naar een oplossing waarbij we meer intern konden doen en dus niet meer afhankelijk waren van een externe partij en dat vonden we bij CCM in the Cloud. Nu doen we veel in eigen beheer en kunnen we onder meer een kopie vragen van de communicatie die is uitgestuurd.”

Erik: “We hadden behoefte aan een betrouwbaar systeem en hadden daarom onderzoek gedaan naar betrouwbare tools in de markt en kwamen zo terecht bij CCM in the Cloud. Uiteindelijk zijn we in België bij een bank gaan kijken hoe zij het systeem gebruikten en hoe tevreden zij waren. Daarna hebben we in samenspraak met onze architecten en na een Proof of Concept ervoor gekozen om CCM in the Cloud te gebruiken voor onze bevestigingscommunicatie.”

Wat zijn voor jullie de grootste troeven van CCM in the Cloud?

Erik: “Voor ons is het feit dat we alle teksten en templates op een centrale plek hebben staan een grote troef. Wij kunnen de controle zelf uitvoeren en zijn hiervoor niet meer afhankelijk van een externe partij. Dit zorgt niet alleen voor tijdswinst maar ook voor de onafhankelijkheid die we hiervoor niet echt hadden. Het feit dat we zelf aanpassingen kunnen doen aan de teksten en de templates zonder tussenkomst van IT is voor ons belangrijk. En uiteraard is ook het datasecurity aspect een belangrijke voor onze organisatie.”

Hoe hebben jullie de samenwerking met Harmony ervaren? En wat zijn de plannen voor de toekomst?

Suzanne: “Onze organisatie is erg dynamisch, we blijven continu in beweging. Hierdoor blijven we ook ontwikkelen en dan is het heel fijn dat we hiervoor een beroep kunnen blijven doen op Harmony. De volgende stap voor ons is het inzetten van CCM in the Cloud voor onze winnaarscommunicatie. We gaan dan van bijna vier miljoen communicatie-uitingen naar meer dan vijftien miljoen communicatie-uitingen. In de verdere toekomst zal dit wellicht nog meer zijn en dan is het extra belangrijk om hier een goed systeem voor te hebben. We kijken er alvast naar uit!”

Ook aan de slag met CCM in the cloud? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.