GereLateerd

15 september 2023
Na 6 maanden Harmony blikt Young Graduate Lisa terug
27 juni 2023
Harmony School zorgt voor "top athletes"
MVO
1 juni 2023
CCM in the Cloud & Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Herculiaanse Harmonianen

Wekkertje om 06:30. Niet heel standaard voor een zaterdag. Sportkleren aan, snel boterhammetje smeren en dan hop de auto in. Collega oppikken en vervolgens voor de achtste keer in tien jaar tijd op naar de Hercules Trophy in Mechelen. Half negen arriveren we op het domein De Nekker en staan er al een collega of tien te wachten bij de ingang. De company vlaggen worden direct gehesen en de Hercules crew herkent ons direct. Harmony heeft in de afgelopen jaren namelijk een mooie band met de organisatie opgebouwd en de vlaggen zijn ook wel heel groot! Iedereen present om 08:50, 21 collega’s sterk. Bandjes om, coronacheckbewijs scannen, naar binnen en op naar de tent. Voor het eerst doet Harmony mee met drie (!) teams. De groei van het bedrijf reflecteert zich dan ook in de Hercules aanmeldingen. Na een lekker ontbijtje en kopje koffie worden de teams aan de Brain Labor gezet. Vijf denkpuzzels moeten in 15 minuten worden opgelost. Daarna wordt de dag officieel geopend, door het aansteken van het Hercules vuur en een pittige warming-up.

 

De voormiddag

De drie Harmony teams verdelen zich over verschillende proeven om steeds tegen vier andere teams van andere bedrijven te strijden voor de punten. Blind golfkarretje rijden, rafting, kleiduifschieten en basketballen in botsauto’s zijn vier van de proeven. Het zonnetje schijnt volop, de teams scoren lekker en de sfeer is prima. Na de eerste vier proeven wacht er een lekker lunch, gaat de volumeknop van de huis DJ al lekker omhoog en vinden de eerste pintjes gewillige slachtoffers (lees verder onder de foto).

 

De namiddag

Na de lunch de middensectie qua proeven. Bij de truck pulling wordt met brute kracht getrokken, in de race simulator wordt het circuit van Spa Francorchamps rond gescheurd en bij Smack my pony laten de teams hun beste paardrijdmoves zien. Het middenstuk van de dag lijkt Harmony goed gezind. Na 7 proeven staan zowel Team 1 en Team 3 in de top 5 tussenstand. En dan komt toch de winnaarsmentaliteit van de kikkertjes bovendrijven (lees verder onder de foto).

Tijdens de snack worden de laatste proeven, die nog op de agenda staan, geanalyseerd. De jokers voor extra bonuspunten zitten ook bij de laatste proeven van onze teams, die gaan belangrijk worden is de verwachting. Helaas heeft de wipe-out eliminator panne en is het met wat kunst en vliegwerk en duc tape dat deze proef nog net door kan gaan voor Team 1 en 2. Het reuzentafelvoetbalspel is een van de laatste proeven voor Team 3 en als klapper mag Team 1 op hun joker proef de crosscountry stormbaan afwerken. Met een uitgewerkte tactiek gaat het volledige team #1 met zeven collega’s sterk de strijd tegen de tijd aan. De eindtijd van nummer zeven wordt gedeeld door zeven, oftewel zaak om als team over de eindstreep te komen. Door geweldig teamwork racet het team over de stormbaan, door het zand en water en onder het net door om een serieuze toptijd te behalen en de proef wordt gewonnen en alle bonuspunten binnengehaald. Uitgeput ploffen de Herculeaanse Harmonianen neer om op adem te komen. Tijd om op te frissen, na te praten en een klein drankje te doen (lees verder onder de foto).

 

De spanning

Na een prima verzorgde BBQ is dan het moment aangebroken, de award ceremonie. Tijdens een van de eerdere edities werd Harmony een aantal jaren geleden al eens derde, maar wellicht zou het nu dan toch nog een of twee treetjes hoger kunnen zijn op het ereschavot. Twaalf awards worden er uitgedeeld voor o.a. slimste team, fair play en de snelste tijden bij een aantal proeven. Harmony wint hier uiteindelijk een fles champagne voor de snelste tijd bij het vrachtwagen trekken. En dan de top 3. Spanning stijgt. –Derde plek: LACO–. Gezien de tussenstand na acht proeven, die als laatste bekend was, kan het bijna niet anders dat Harmony eerste of tweede wordt. –Tweede plek: LACO–. Adrenaline giert door de Harmonianen, want je weet het maar nooit wat voor bonuspunten andere teams wellicht nog vergaard hebben tijdens de laatste proeven.

 

De kers op de taart

Moment suprême. Eerste plek: ….. Harmony #1 Froggelissious!!!
Orkaan van geluid en springende Harmonianen is het gevolg. Huldiging op het podium, champagne en het feest barst vervolgens echt los. DJ Bart Jan de Prater maakt er samen met de Hercules huis DJ’s nog een spetterende avond van en met dank aan collega BOB zijn we ver na middernacht weer thuis. In de einduitslag prijken de andere twee Harmony teams op de zeer verdienstelijke plekken 4 en 13, al met al een prestatie waar we trots op mogen zijn. Moe maar voldaan kruip ik om 01:30 in mijn bedje na een top dag, top weer, top hercules crew, topprestatie, maar bovenal een top ervaring met top collega’s van een top bedrijf.

Is het al juni 2022 en mogen we nog eens?