GereLateerd

blog afbeelding
9 februari 2024
Integratieplatform in de zorg: nice to have of noodzaak?
titelimage
29 november 2023
Achter de schermen bij de premie-aanpassing van zorgverzekeraars
15 september 2023
Na 6 maanden Harmony blikt Young Graduate Lisa terug

Harmony school… een opleidingscentrum voor en door onze Harmonianen

In onze huidige cultuur zijn opleidingen niet weg te denken. De mens is van nature nieuwsgierig en leergierig. Continu bijleren is een van de belangrijkste drijfveren van werknemers. Zo ook bij onze Harmonianen. Daarom hebben we Harmony school in het leven geroepen.

 

Wat is het?

Harmony school… de naam zegt eigenlijk alles. Het is een plek, een platform om bij te leren. We willen de Harmonianen de mogelijkheid geven om maximaal kennis op te doen. En waar kan je dat beter doen dan op school? In het oude Griekenland vinden we eerste aanwijzingen naar scholen. Die van Plato was misschien wel de bekendste. Dit was hoegenaamd geen school zoals we die vandaag kennen met klassen en huiswerk, maar een plaats waar denkers samen kwamen om met elkaar te praten en te discussiëren. Dit is ook een van de uitgangspunten van Harmony school: kennis centraliseren, mensen samenbrengen en discussiëren over bepaalde topics. Uiteraard op een meer gestructureerde manier aan de hand van trainingsmateriaal, maar met dezelfde mindset: bijleren van elkaar en de ruimte laten om open discussies te voeren.

Het concept is eenvoudig: zoek een aantal specialisten in hun vak, laat hen hierover een opleiding uitwerken en deel deze kennis binnen de organisatie. De focus ligt dus heel duidelijk op het verspreiden van de interne kennis. En deze gaat heel breed: van Design thinking tot Machine Learning, van Change management tot Customer experience. Voor heel wat onderwerpen hebben we enorm veel kennis aan boord. Hoe meer we deze kennis kunnen delen, hoe rijker onze individuen en onze organisatie ervan worden. Toch?

 

Waarom doen we het?

Het primaire doel van Harmony school situeert zich op het menselijk vlak. We willen namelijk elke Harmoniaan de kans geven zichzelf te ontplooien en zijn kennis te verrijken. Door de opleidingen te volgen kunnen werknemers hun kennis uitbreiden. Door zelf opleidingen op te maken en te geven aan collega’s krijgen ze de kans om skills aan te leren die ze in hun huidige rollen bij de klant niet leren, maar die wel nuttig kunnen zijn voor toekomstige opdrachten.

Daarnaast heeft dit concept uiteraard ook zijn voordelen voor de organisatie. Door de knowledge sharing tussen collega’s zorgen we voor een zekere continuïteit. Continuïteit die op veel vlakken van pas komt: inzetbaarheid bij de klant, meewerken op offertes en het identificeren van nieuwe opportuniteiten.

 

Harmony school is dus veel meer dan gewoon het volgen van opleidingen. Het biedt onze collega’s de kans om onderwerpen tot in detail te ontleden en te leren kennen. Wil je meer te weten komen over Harmony school, of over Harmony in het algemeen? Contacteer ons om te ontdekken wat we voor elkaar kunnen betekenen.