GereLateerd

blog afbeelding
9 februari 2024
Integratieplatform in de zorg: nice to have of noodzaak?
titelimage
29 november 2023
Achter de schermen bij de premie-aanpassing van zorgverzekeraars
15 september 2023
Na 6 maanden Harmony blikt Young Graduate Lisa terug

Content all over the place? Harmony brengt structuur

Waar in jouw organisatie bevindt zich content? In de praktijk vaak overal maar hoe ga je dat dan beheren? Immers, wanneer wij vragen naar hoe de huidige contentmanagementoplossing voldoet aan de ambities en strategie van de organisatie, dan is meestal het antwoord: “Onze oplossing voldoet prima aan onze behoeften”. Maar zodra we een aantal kritische vragen stellen, blijkt toch al snel dat er de nodige knel- en pijnpunten zijn. Wij weten namelijk uit ervaring dat de behoeften van organisaties van 5 jaar geleden niet meer aansluiten bij de behoeften en ambities van vandaag, laat staan bij de ambities van morgen.

De uitdaging

Toen organisaties 5 of 10 jaar geleden hebben gekozen voor een Document Management Systeem of Enterprise Content Management oplossing waren thema’s als Cloud, privacy by design, Agility en platformen nog een ver van mijn bed show. Daarnaast wordt er nog veel content buiten de gekozen systemen opgeslagen, zoals op eigen folders die niet bereikbaar zijn voor collega’s, of op gedeelde folders d.m.v. netwerkschijven. Intussen is de hele wereld volop in beweging en bezig met veranderingen waarbij deze thema’s randvoorwaarden zijn om de nieuwe ambities te kunnen realiseren. Helaas is het bestaande IT-landschap in veel gevallen (nog) niet mee verandert met deze veranderde behoeften en zorgt dat de ambities organisatie stil komen te staan. Of erger nog, de ambities worden aangepast aan de mogelijkheden van de huidige beschikbare middelen. Wat houdt dit in voor de toekomst van een organisatie?

De oplossing

Harmony is in staat om bestaande landschappen te analyseren en evalueren ten opzichte van de actuele behoeften van het bedrijf. Samen met mensen uit de organisatie kunnen onze business-, proces- en contentspecialisten op basis van een standaard, gestructureerde aanpak knelpunten in de huidige manier van werken, opslaan en ontsluiten van gegevens en de processen inzichtelijk maken. Dit noemen wij het Harmony Content Kompas.

Daarnaast zullen we de ambitie van de organisatie tegen de bestaande oplossing(en) aanhouden. Op basis van deze analyse zijn onze specialisten in staat de hiaten tussen de behoeften en mogelijkheden inzichtelijk te maken.

Het resultaat is een advies en een roadmap voor zowel het IT-landschap als het businesslandschap passend te maken om de ambities van de organisatie wél te kunnen implementeren in plaats van de ambities bij te stellen, en zo ook de toekomst voor de lange termijn veilig te kunnen stellen.

Bent u of kent u een organisatie die ook worstelt met het realiseren van de ambities, of wilt u gewoon meer weten wat Harmony voor uw organisatie kan betekenen, dan komen wij graag in contact met u.

Ow ja, en natuurlijk doen we dit allemaal op tenminste 1,5 meter afstand.