GereLateerd

31 januari 2023
Waarom MuleSoft het beste integratieplatform is
31 januari 2023
Project uitgelicht: collega Thomas vertelt
Pushberichten versturen
23 januari 2023
Pushberichten versturen met CCM in the Cloud

Innovatie die werkt, los van interne structuren

Pascale Wauters, senior management consultant, geeft ons een kijk in de gereedschapskist van Cosulting. Maar voor we aan die gesofisticeerde sleutels mogen, is even uitleg nodig over het systeem dat ze moeten regelen. En dat staat figuurlijk behoorlijk onder stoom.

Incrementeel eerder dan disruptief

“We merken als consultants dat de markt sterk aan het bewegen is. Bedrijven die willen innoveren of digitaal transformeren, worden overdonderd met een lawine aan informatie en voorstellen van ontwikkelaars. Voor gevestigde bedrijven, die een jarenlange band van vertrouwen met hun klanten hebben opgebouwd, is het zaak om innovatie en digitale transformatie doordacht aan te pakken. Daarom spreekt Harmony niet over disruptieve innovatie, maar over incrementele innovatie. Om ideeën en innovaties te toetsen en er de juiste dingen uit te pikken – geschikt voor de klant én voor het bedrijf – hebben we de Client Centric Innovation Approach (CCIA)  uitgewerkt: een methodologie, een stappenplan dat iteratief antwoorden biedt”.

Innovatie gericht sturen

Hoe toetsen jullie af of innovatie geschikt is? Pascale: “CIAA werkt in een breder kader en vertrekt vanuit drie fundamentele eisen:

  • Klantgerichtheid of Client Centricity – onze Omnichannel Maturity Tool neemt hier de temperatuur op van alle ervaringen en interacties van een klant met een bedrijf .
  • Client Value, toegevoegde waarde, zit de klant er bij manier van spreken op te wachten?
  • En tot slot de Client Lifecycle , de evolutie van een klant in relatie tot het bedrijf, zijn leverancier.”

“Frisse wind”

Mooi gereedschap. Maar werkt het altijd? Pascale, lachend: “Garanties geven we niet. We hebben innovatieve methodes die kunnen worden verankerd, die blijvend werken binnen een bedrijf. We zorgen voor een frisse wind van buitenaf waardoor innovatie kan groeien zonder het ‘gewicht’ van interne structuren. Daarin zijn we vrij uniek. Ons toepassingsveld is dus héél breed en sectoronafhankelijk.”