GereLateerd

15 september 2023
Na 6 maanden Harmony, blikt Young Graduate Lisa terug
12 september 2023
E-mail Effectiviteit Ontcijferd
2 augustus 2023
Kris Boel over het leven bij Harmony

LES: klaar om uitgerold te worden

LES, het Leerlingen Evaluatie Systeem van Harmony Warebuilding, is voor het eerst met alle functionaliteiten opgeleverd aan het Technisch Instituut Sint-Lodewijk in Genk. LES is een digitale module die toelaat de competenties van leerlingen in detail en over het hele leertraject te volgen.

LES is een typisch voorbeeld van een project op maat, dat inspeelt op veranderende noden. Change is immers het centrale thema bij Harmony. Om leerlingen zo nauwgezet mogelijk op te volgen is er niet alleen een andere aanpak nodig binnen de school, er moet ook tooling aanwezig zijn om dit te doen. Als dit nog niet op de markt aanwezig is, kan Harmony Warebuilding het op vraag van een klant ontwikkelen. Dat gebeurde dus voor initiatiefnemer en piloot-klant Centrum voor Leren en Werken (CLW) van Sint-Lodewijk. Het CLW experimenteert al een tijdje met LES.

“Zij hebben nu een op hun vragen afgestemde versie gekregen. Vooral in het uitwerken van de rapportering is maatwerk gekropen. Die is nogal specifiek want ze moet aansluiten op hun bestaande rapporteringen binnen opleidingen zoals lasser, kassier of winkelbediende,” aldus Christopher Gaens. Hij leverde dit maatwerk samen met collega Lieven Vervoort. “Het was een beetje zoeken naar een evenwicht om een zo generiek mogelijk antwoord te formuleren én tegelijk aan de specifieke noden van Sint-Lodewijk te voldoen. De versie die nu voor Sint-Lodewijk is gebouwd, kan perfect hergebruikt worden in functie van andere klanten met relatief weinig technische ingrepen,” aldus Christopher. De frontend van LES is gebouwd met AngularJS, voor de backend is Microsoft’s Web API gebruikt.

Er zijn ondertussen contacten met andere scholen. De eerste horde is alvast genomen en de reputatie van LES kan nu op het terrein groeien.