GereLateerd

blog afbeelding
9 februari 2024
Integratieplatform in de zorg: nice to have of noodzaak?
titelimage
29 november 2023
Achter de schermen bij de premie-aanpassing van zorgverzekeraars
15 september 2023
Na 6 maanden Harmony blikt Young Graduate Lisa terug

Kelly Schamphelaere: “Daar zijn waar de klant is”

“En dat is aan de digitale toog”, zegt Kelly Schamphelaere, directeur van de FVF, de Federatie voor Verzekerings- en Financiële tussenpersonen. Zij is de spreekbuis van de Nederlandstalige makelarij. Volgens Kelly zijn heel wat makelaars goed op weg om de digitalisering te omarmen. Ze werden daartoe in 2015 en in 2016 al door de FVF aangespoord, telkens tijdens de ‘Dag Van De Makelaar’.

“Makelaars moeten gebruik maken van het digitale omnichannel-model om hun meerwaarde uit te spelen. Nabijheid bij de klant en toegankelijkheid zijn daarbij belangrijke troeven. De makelarij groeit nog elke dag en beantwoordt duidelijk aan een behoefte in de steeds complexere wereld van verzekeringen. De veeleisende en wispelturige klant erkent dus die meerwaarde”.

“De link met het digitale is onontbeerlijk om ‘generation Y, Z & Alfa’ te bereiken. Het café van vroeger, waar aan de toog ervaringen werden uitgewisseld, heeft plaatsgemaakt voor Facebook, LinkedIn en andere sociale media. De makelaar heeft er dan ook alle belang bij om daar te zijn waar zijn klant is”, aldus Kelly.

“De noodzaak om naar omnichannel te evolueren wordt volledig aangestuurd door de verwachtingen van de klant en niet vanuit de Fintechs en andere disruptieve hoeken. De klant verwacht meer en meer maatwerk, en dat maatwerk zal eerder het resultaat zijn van een goede samenwerking tussen makelaar en verzekeraar dan van nieuwe technologie”, is Kelly’s overtuiging. “Het ‘ontzorgen’ van onze klanten is het belangrijkste. En als heel de keten daarin geslaagd is, zal dit verteld worden aan de ‘digitale toog’.”

Foto Kelly Schampelaere