Logo's (7)
Business Next Step

AG Insurance

Ag Insurance
Focus op HR

Als Head of Talent Acquisition and CHRSO Solutions is Christelle onder andere verantwoordelijk voor de processen binnen HR. De vraag om een Business Next Step traject op te starten kwam er dan ook met de insteek om zowel de candidate experience als het werk van de recruiters te verbeteren.

“Voor dat we met het traject begonnen had ik wel al een idee van wat ik wou aanpakken. Ik had gemerkt dat ons Talent Acquisition team redelijk wat tijd stak in het screenen van cv’s. Ik wou graag onderzoeken of een AI-oplossing hierbij zou kunnen helpen. Na de eerste gesprekken met Harmony hebben zij ons geadviseerd om dit wat breder aan te pakken, wat we dan ook hebben gedaan”, vertelt Christelle.

Workshops

amen met het HR team werd er gekeken naar hoe we het traject het beste konden aanvatten. Het traject zelf bestond uit twee halve dagen waarbij er voorgaand aan elke workshop duidelijk werd gemaakt welke topics aan bod gingen komen.

“Tijdens de eerste workshop werden zoveel mogelijk ‘problemen’ of ‘issues’ bloot gelegd en hebben we deze eerst gecategoriseerd i.f.v bepaalde criteria’s. Harmony vertelde dat er na de eerste workshop nog geen concrete oplossingen naar voor gingen komen en dat dat ook normaal is. Ook al lijkt het dan alsof er die dag niet zoveel is bereikt, toch is het erg belangrijk om die pijnpunten duidelijk naar voor te brengen om daarna op zoek te gaan naar passende oplossingen.

Na de eerste workshop is er dan een debriefing om te evalueren en de aanpak en inhoud van tweede workshop aan te passen in functie van de resultaten van de 1e workshop. “Hoewel de opzet van de tweede workshop vastligt is er toch nog ruimte voor ‘maatwerk’ en dat is wel fijn.”

In de tweede workshop zijn we dan aan de slag gegaan met die pijnpunten rekening houdend met de candidate journey en recruiter journey. Vervolgens werd er gezocht naar alle mogelijke oplossingen en acties voor die pijnpunten.

Aan de hand van allerlei workshop technieken en oefeningen, onder andere gesteund op design thinking methodes, kreeg het HR-team een spiegel voorgehouden die ervoor zorgde dat ze uit hun ‘comfort zone’ moesten stappen.

Wat ik ook wel belangrijk vond is dat het team mee was met wat we wilden bereiken en dat ze konden meewerken in een veilige omgeving en zonder oordeel. Los van de strategische oefening was het ook wel een moment van teambuilding waarbij je merkt hoe hecht het team is en hoe goed zij kunnen samenwerken”, aldus Christelle.

Business Next Step
Conclusie

“Het Business Next Step traject heeft ons heel wat nuttige inzichten gebracht waar we concreet mee aan de slag kunnen. Zo zijn we onder andere tot de conclusie gekomen dat gegevens van kandidaten vaak in meerdere systemen moeten worden ingevoerd om dat deze niet goed met elkaar communiceren. Ook hebben we gemerkt dat de recruiter vooral veel tijd verliest met het schrijven van rapporten na sollicitatiegesprekken, meer dan bij het screenen van cv’s. We hebben nu een helder beeld van de pijnpunten en beschikken nu over concrete handvaten om deze aan te pakken en zijn hier ondertussen ook al effectief mee gestart”, sluit Christelle af.

Wil jij beroep doen op een Business Next Step traject? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Met Business Next Step helpen we organisaties een concrete volgende stap naar een meer digitale organisatie te zetten. Tijdens enkele korte, maar krachtige workshops zetten we tactische acties op korte termijn uit en maken we strategische plannen voor de lange termijn. Blijf niet in cirkels draaien, maar zet een echte stap voorwaarts!