amen met het HR team werd er gekeken naar hoe we het traject het beste konden aanvatten. Het traject zelf bestond uit twee halve dagen waarbij er voorgaand aan elke workshop duidelijk werd gemaakt welke topics aan bod gingen komen.
“Tijdens de eerste workshop werden zoveel mogelijk ‘problemen’ of ‘issues’ bloot gelegd en hebben we deze eerst gecategoriseerd i.f.v bepaalde criteria’s. Harmony vertelde dat er na de eerste workshop nog geen concrete oplossingen naar voor gingen komen en dat dat ook normaal is. Ook al lijkt het dan alsof er die dag niet zoveel is bereikt, toch is het erg belangrijk om die pijnpunten duidelijk naar voor te brengen om daarna op zoek te gaan naar passende oplossingen.
Na de eerste workshop is er dan een debriefing om te evalueren en de aanpak en inhoud van tweede workshop aan te passen in functie van de resultaten van de 1e workshop. “Hoewel de opzet van de tweede workshop vastligt is er toch nog ruimte voor ‘maatwerk’ en dat is wel fijn.”
In de tweede workshop zijn we dan aan de slag gegaan met die pijnpunten rekening houdend met de candidate journey en recruiter journey. Vervolgens werd er gezocht naar alle mogelijke oplossingen en acties voor die pijnpunten.
Aan de hand van allerlei workshop technieken en oefeningen, onder andere gesteund op design thinking methodes, kreeg het HR-team een spiegel voorgehouden die ervoor zorgde dat ze uit hun ‘comfort zone’ moesten stappen.
Wat ik ook wel belangrijk vond is dat het team mee was met wat we wilden bereiken en dat ze konden meewerken in een veilige omgeving en zonder oordeel. Los van de strategische oefening was het ook wel een moment van teambuilding waarbij je merkt hoe hecht het team is en hoe goed zij kunnen samenwerken”, aldus Christelle.