Maak kennis met Liena

Werken als management consultant

Spannend! Mijn eerste werkdag!

5 juli 2021. Een heel spannende dag voor mij. Mijn eerste officiële dag als Harmonian gaat van start.Een eerste werkdag bij een nieuwe onderneming brengt steeds de nodige zenuwen met zich mee. Dit was ook bij mij het geval… Ik herinner me mijn eerste dag nog alsof het gisteren was: een nieuwe uitdaging in een nieuwe stad. Alsof het mijn eerste schooldag was, stapte ik vol goede moed het kantoorgebouw ‘Books’ binnen, gelegen in Hasselt. Al snel werd ik warm ontvangen door Cleo & Katrien van HR en Maarten, de Managing Director. De onboarding kon beginnen: mijn Harmony avontuur ging van start. Ik ontmoette Fabio, hij startte – net als ik – aan zijn eerste dag bij Harmony. Tijdens de voormiddag werden Fabio en ik door Cleo en Katrien ingeleid met het Harmony Onboarding Plan. Ze gaven ons een leuke introductie over Harmony en over alle tools die we nodig hebben. De middag brak al snel aan. Tijd om te gaan lunchen met de nieuwe collega’s.  In de namiddag nam Maarten het over van Cleo en werden we weliswaar ondergedompeld in de wereld van Harmony Group. Vooraleer ik het goed en wel besefte was het einde van de dag in zicht. Tijd om naar huis te gaan en al deze nieuwe informatie te verwerken. 

Project DUPPLO bij Acerta

Eind juli 2021, een spannend moment voor mij. Mijn rol als Business Analist binnen het project DUPPLO bij Acerta gaat van start. Ik werd meteen ondergedompeld in de historiek van het project: Acerta maakte in 2020 de keuze om te investeren in digitalisering en zette alles in werking om hun documentensysteem, dat vandaag de dag binnen Acerta wordt beheerd, uit te besteden aan een externe partij.Het DUPPLO project bij Acerta bestaat uit een projectteam met drie Business Analisten, één Programma Manager, één Test Coördinator en één IT Architect. Verder heeft dit project verschillende raakvlakken. Dit zorgt toch voor enige complexiteit.

Het project was dus al enige tijd ongoing voordat ik als Business Analist het projectteam kwam vervoegen. Eén van de belangrijkste taken van een Business Analist is de verschillende processen, zowel de huidige (AS IS) als de toekomstige (TO BE) flows, in kaart brengen in samenspraak met de Business en deze te ‘vertalen’ naar functionele requirements die de development teams begrijpen. Kortom: een Business Analist stemt geregeld af met de business wat ze verwachten en geven de requirements door aan de verschillende raakvlakken, zodat het nieuwe documentensysteem geïntegreerd kan worden.

Big Room Planning bij Acerta

Elke organisatie heft zijn eigen methodologieën die ze hanteren. Acerta hanteert het SAFe principe. In het kort: elke drie maand (4x per jaar) worden er twee planningsdagen georganiseerd waarbij iedereen op de IT-afdeling de planning voor de komende 3 maanden bekijkt. Deze dagen staan binnen Acerta gekend als de Big Room.

Alle Delivery Leads en teamleden van de verschillende IT-teams steken de koppen bij elkaar en plannen de komende drie maanden op zo een efficiënt mogelijke manier in. Dit doen ze aan de hand van 2-weekelijkse sprints.

De Personeel Vereniging (PV) van Harmony Group doet steeds zijn uiterste best om leuke activiteiten te organiseren zodat de medewerkers met elkaar verbonden blijven in deze bizarre tijden. Helaas kon de Harmony-Day niet doorgaan door een verstrenging van de corona-maatregelen in Nederland en België. Gelukkig kan de PV heel snel schakelen en hebben ze op korte tijd nog een leuk alternatief bedacht voor de Harmonians. De Harmony-Day gaat gewoon online door, met een Kerstspecial! Iedereen die kon/wou deelnemen kreeg een leuk pakket toegestuurd van The Box Company. Hierin zaten allerlei versnaperingen en een glaasje bubbels om 2021 in stijl af te sluiten.

De avond werd al goed ingezet met een aperitief via Zoom. Nadien werden we in groepjes opgedeeld en ging het spel van start. Iedereen van het team had andere kaartjes en door digitaal samen te werken konden er raadsels opgelost worden. Per raadsel dat werd opgelost, kreeg ieder team punten. Het doel: de meeste punten behalen en heel erg veel plezier maken!

HO HO HO – Santa’s here

Ieder jaar deelt Harmony Group kerstpakketten uit met leuke hebbedingetjes, versnaperingen en bubbels. Omdat het dit jaar helaas nog niet mogelijk was om fysiek samen te komen en de pakketten in ontvangst te nemen, kwam Harmony met het leuke idee: Santa Delivers @ Home. Elke Harmoniaan had het geluk om de Kerstman thuis te ontvangen! Persoonlijk had ik de eer mijn kerstpakket in ontvangst te nemen van Santa Christophe!

Welkom Silana! – wanneer vrienden collega’s worden

Bij Harmony zijn we steeds op zoek naar nieuw talent. Wij halen enorm veel leads uit het netwerk van onze medewerkers. Silana en ik waren ex-collega’s, maar voornamelijk goede vriendinnen. Toen ik aan mijn avontuur begon als Harmoniaan, vroeg ze regelmatig hoe de onboarding verliep, hoe de sfeer was binnen Harmony en wat ik zo leuk vond aan mijn rol als management consultant. Door mijn enthousiasme werd zij geprikkeld om Harmony Group beter te leren kennen.

Toen ik van Silana vernam dat ze klaar was voor een nieuwe uitdaging, heb ik geen minuut getwijfeld haar in contact te brengen met Cleo, onze Talent Acquisition & Engagement Specialst. Vanaf dat moment is de bal snel aan het rollen gegaan. Enkele weken geleden konden we Silana verwelkomen als eerste nieuwe Harmoniaan van 2022. Dit deden we door gezellig samen te lunchen onder de middag!