GereLateerd

titelimage
29 November 2023
Achter de schermen bij de premie-aanpassing van zorgverzekeraars
12 September 2023
E-mail Effectiviteit Ontcijferd
18 July 2023
Hoe personaliseer je klantcommunicatie?

Pushberichten versturen met CCM in the Cloud

Pushberichten versturen

Misschien is het deliverykanaal ‘pushbericht’ niet het eerste kanaal waar je aan denkt bij CCM in the Cloud of communicatie in het algemeen, maar wist je dat pushberichten een effectief middel zijn om te communiceren met klanten? Met een pushbericht kun je de gewenste doelgroep direct bereiken met jouw boodschap. Daarom is de kans dat een pushbericht gelezen én opgevolgd wordt groter dan die van andere vormen van communicatie.

Waarom zijn pushberichten zo effectief in de communicatie met klanten?
  • Laagdrempelig: Voor klanten is het gemakkelijk om pushberichten te ontvangen en te lezen. Pushberichten komen rechtstreeks binnen op het apparaat van de klant. Zo hoeft de klant niet zelf te zoeken naar een e-mail of andere berichtgeving; de informatie komt direct naar hem of haar toe. Bovendien zijn pushberichten vaak kort en bondig. Dit betekent dat ze snel te lezen zijn en dus niet te veel tijd van de klant in beslag nemen.
  • Persoonlijk: Pushberichten bieden een hoog niveau van personalisatie. Ze kunnen specifiek gericht worden op individuele klanten. Bijvoorbeeld op basis van hun gebruikshistorie, locatie of andere gegevens. Dit heeft als voordeel dat je berichten naar klanten kan sturen die relevant en aantrekkelijk zijn voor hen, wat de kans op conversie vergroot.
  • Klantbinding: Pushberichten zijn een goede manier om klanten te engageren en te behouden. Ze kunnen gebruikt worden om klanten op de hoogte te houden van nieuwe producten of aanbiedingen, om ze te informeren over belangrijke veranderingen of om ze te herinneren aan komende events. Door regelmatig te communiceren op deze manier, kan een bedrijf een band opbouwen met zijn klanten en hun loyaliteit versterken.
Let op mogelijke valkuilen

Hoewel het inzetten van pushberichten veel voordelen heeft zijn er ook een paar dingen waar bedrijven rekening mee moeten houden als ze pushberichten gebruiken in hun klantcommunicatie. Ten eerste is het belangrijk om niet te veel pushberichten te sturen. Dit kan leiden tot irritatie bij klanten. Het is daarom aan te raden om een regelmatig, maar niet te frequent, communicatieritme te hanteren. Doorgaans primeert kwaliteit over kwantiteit.

Ten tweede is het cruciaal om pushberichten te personaliseren en relevant te houden voor de klant. Krijgen klanten voortdurend onnodige of irrelevante berichten van jouw bedrijf binnen op hun smartphone of tablet? Dan zetten ze de pushberichten waarschijnlijk uit. Daarom is het belangrijk om de behoeften en interesses van jouw klanten goed te begrijpen en daar vervolgens op in te spelen.

Kort samengevat

Het gebruik van pushberichten in de communicatie met klanten kan een effectief middel zijn om hen op de hoogte te houden van nieuwe producten of aanbiedingen, om hen te informeren over belangrijke veranderingen of om hen te herinneren aan komende events. Het is echter belangrijk om ervoor te zorgen dat de pushberichten niet te vaak worden verstuurd en relevant en persoonlijk zijn voor de ontvanger. Door op deze manier pushberichten te gebruiken, kan een bedrijf de communicatie met klanten verbeteren en hun loyaliteit versterken.

 

Wil je ontdekken hoe pushberichten de communicatie met jouw klanten kunnen versterken? Neem dan contact us en wij kijken graag met jou naar de mogelijkheden.