GereLateerd

Harmony and ForTrevo
1 December 2022
Harmony and ForTrevo announce partnership
Low-Code voor start-ups
9 August 2022
Hoe low-code startups kan helpen groeien
The digital insurer
31 March 2022
3 redenen voor verzekeraars om aan de slag te gaan met low-code

5 mythes over Low-code ontkracht

Low-code

Sinds het begin is low-code altijd een onbegrepen concept geweest. Na verloop van tijd is echter niet alleen de vraag naar low-code-platforms exponentieel gestegen, maar zijn organisaties zich ook bewust geworden van de waarheid achter de misvattingen. In een snel veranderende wereld moeten organisaties innoveren of achter raken. Een tekort aan bekwame ontwikkelaars heeft geleid tot low-code ontwikkeling. Bedrijven kiezen steeds vaker voor low-code-platforms om hun app-ontwikkelingsproces en digitale transformatie-initiatieven te versnellen.

Maar naarmate de low-code populairder wordt, zijn er enkele misvattingen ontstaan. Wij willen deze mythes graag de wereld uit helpen.

Mythe #1: Low-code = low customization

We beginnen met de meest voorkomende mythe over low code, namelijk dat je met low-code niet echt iets op maat kunt maken. Niets is minder waar!

Het idee achter low-code ontwikkeling is om zoveel mogelijk te bereiken zonder code, maar dit betekent niet dat developers de functionaliteiten niet kunnen uitbreiden met code als ze dat willen. Kortom, low-code platformen bieden de nodige tools voor zowel de business als IT om samen te werken en snel waardevolle enterprise apps te bouwen met behoud van controle over de gehele levenscyclus van de applicatie.

Mythe #2: Low-code verhoogt veiligheidsrisico's

Ook hier is eigenlijk het tegenovergestelde waar! Veel low-code platforms hebben ingebouwde beveiligingsfuncties en verbeteren de zichtbaarheid, waardoor het voor IT eenvoudiger wordt om beveiliging af te dwingen. Functies zoals low-code automatisering helpen ook bij het standaardiseren van processen, het creëren van procesconsistentie en het verminderen van fouten.

Dankzij aanvullende functies, zoals gebruikerstoegang met toestemming, kunnen teams ook beslissen wie toegang krijgt tot wat, waardoor een veilige samenwerking tussen interne en externe belanghebbenden mogelijk wordt.

Mythe #3: Low-code development is alleen voor de ontwikkelingsfase

Low-Code platforms zoals OutSystems bieden ondersteuning voor de gehele ‘app lifecycle’ doordat het complete proces van idee en development tot testen en beheer binnen het platform bestaat.

Dit zorgt voor een time-to-market voordeel waardoor organisaties sneller kunnen innoveren dan hun concurrenten.

Daarnaast beschikken low-code platforms over visual development tools, social collaboration tools en end-user feedback loops. Dit alles zorgt uiteraard voor een snelle ontwikkelfase maar ook voor snelheid in het testen van nieuwe ideeën, reageren op feedback en het uitrollen van applicaties en portalen.

Mythe #4: Low-Code is voor kleine en eenvoudige applicaties

Er wordt nog steeds gedacht dat low-code gelijk staat aan kleinschalige ontwikkeling. Volgens onderzoek van Forrester blijkt echter dat enterprise applicaties vooral complex, groot én cruciaal voor het bedrijfsleven zijn. En dat deze vaak worden gebouwd met low-code platforms.

De meeste toepassingen die met low-code tools zijn gebouwd worden gebruikt door de hele organisatie of door meerdere afdelingen.

Uiteraard kan je ook eenvoudige applicaties ontwikkelen met een low-code platform. Maar het is zeker en vast mogelijk om complexere applicaties te maken die cruciaal zijn voor de werking van een organisatie.

Mythe #5: Low-code maakt developers overbodig

Dit is misschien wel één van de meest voorkomende misvatting. Low-code maakt developers niet overbodig, het maakt hun leven makkelijker.

Het vervangt veel van de vervelende codeertaken en het zorgt ervoor dat developers zich kunnen focussen op 'het groter plaatje' en op het sneller leveren van oplossingen.

 

Wil jij ontdekken hoe Low-code jouw bedrijf kan helpen groeien? Neem dan contact us met ons op of vraag een gratis demo op maat aan.