GereLateerd

Harmony and ForTrevo
1 December 2022
Harmony and ForTrevo announce partnership
10 November 2022
5 mythes over Low-code ontkracht
The digital insurer
31 March 2022
3 redenen voor verzekeraars om aan de slag te gaan met low-code

Hoe low-code startups kan helpen groeien

Low-Code voor start-ups

Low-code wordt gedefinieerd als een visuele benadering van applicatieontwikkeling die het mogelijk maakt voor ontwikkelaars met weinig tot geen ervaring in traditionele codering om op maat gemaakte, complexe en goed functionerende bedrijfsapplicaties te maken met behulp van visuele editors, drag-and-drop builders, en visuele begeleiding op het scherm.

Terwijl low-code technologie zich blijft ontwikkelen, zijn veel startups begonnen met het gebruiken van low-code applicatieontwikkeling te gebruiken om de efficiëntie, productiviteit en winstgevendheid op lange termijn te verbeteren. Recente studies geven aan dat 84% van de bedrijven zijn overgestapt op low-code applicatieontwikkeling om de druk op IT-afdelingen te verminderen, de duur van applicatieontwikkelingscycli te verkorten en digitale middelen te vergroten.

Waarom zouden startups low-code applicatieontwikkeling gebruiken?
  • Snellere applicatieontwikkeling: Traditionele applicatieontwikkeling houdt meestal in dat een ervaren softwareontwikkelaar handmatig lange en vervelende regels code schrijft. Veel low-code applicatieontwikkelingsplatforms zijn echter uitgerust met kant-en-klare bouwblokken waarmee uw startup in een rap tempo op maat gemaakte bedrijfsapplicaties kan maken. Low-code technologie een versnelling omdat met citizen developers sneller een team samen te stellen is die in gezamenlijkheid kunnen gaan ontwikkelen. Hierdoor is er geen voortdurende tussenkomst nodig van ervaren softwareontwikkelaars, hoewel ondersteuning van een IT-professional nog wel wenselijk is. Daarom kan low-code technologie niet alleen helpen om eigen bedrijfsapplicaties te maken, maar ook om de productiviteit van uw bedrijf op de lange termijn te verhogen.

 

  • Snelle prototyping: Het maken van prototypes van bedrijfsapplicaties kan zeer waardevol zijn voor startups. Het maken van prototypes van applicaties kan helpen tekorten aan vaardigheden aan het licht te brengen, intuïtievere gebruikersinterfaces te creëren, projectbeheer en -coördinatie te verbeteren, effectievere besluitvorming te vergemakkelijken, en nog veel meer. Het prototypen van individuele applicaties kan echter wel zeer tijdrovend zijn. Daarom kan low-code technologie uw startup helpen snel prototypes te maken van toekomstige bedrijfsapplicaties. Dit kan de tijd tussen softwareproductie en implementatie aanzienlijk verkorten.

 

  • Kosten: Een van de belangrijkste voordelen van low-code technologie is de beperkte investerings- en onderhoudskosten die gepaard gaan met de ontwikkeling van low-code applicaties. Startups hebben meestal beperkte financiële middelen en moeten manieren vinden om de uitgaven waar mogelijk te beperken. Low-code ontwikkeling kan uw startup niet alleen helpen om meer Enterprise applicaties te maken in veel minder tijd dan ooit tevoren. Het kan u ook in staat stellen om de kosten te vermijden die gepaard gaan met het inhuren van ervaren software ontwikkelaars om handmatig software op maat te maken.

 

Wil jij ontdekken hoe low-code jouw bedrijf of start-up kan helpen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op