GereLateerd

Harmony and ForTrevo
1 December 2022
Harmony and ForTrevo announce partnership
10 November 2022
5 mythes over Low-code ontkracht
Low-Code voor start-ups
9 August 2022
Hoe low-code startups kan helpen groeien

3 tips om claimactiviteiten te stroomlijnen voor een verbonden verzekeringservaring

Looking for a Management Consultant (1)

Met een toename in aantal spelers op de verzekeringsmarkt, de opkomst van startups en InsurTechs en de groeiende vraag voor een digitale dienstverlening zorgen voor een shift in de verzekeringssector. Voor vele verzekerden is het indienen van een claim vaak een belangrijk moment. Het eenvoudig, probleemloos en gebruiksvriendelijk kunnen indienen van deze claim heeft een enorme impact op hoe de verzekerde de verzekeraar ervaart. Als je als verzekeraar hier de boot mist, loop je een aanzienlijke achterstand ten opzichte van de concurrentie op. Hoe kan je als verzekeraar anno 2022 zorgen voor een geweldige digitale klantervaring bij je verzekerden? Hieronder geven wij enkele tips.

1. Haal het meeste uit je data

Als verzekeraar beschik je over tonnen data verspreid over verschillende systemen die vaak niet met elkaar communiceren. Hierdoor verlies je veel tijd met het vinden van de juiste informatie en is de kans op een menselijke fout aanzienlijk groter, met alle gevolgen van dien.
Met low-code kan je ervoor zorgen dat de informatie uit de verschillende systemen vanuit één platform beschikbaar worden gesteld aan degene die de informatie nodig heeft. Op die manier krijg je een mooi overzicht zonder in verschillende systemen te moeten werken, wat dan weer voor een betere klantervaring zorgt.

2. Zorg voor een digitale ervaring bij claimactiviteiten

Verzekerden worden steeds mondiger en weten heel goed hoe zij willen samenwerken met hun verzekeraar. Zo veranderen de eisen van verzekerden continu, snel hierop inspelen maakt het verschil. De meest voordehandliggende behoefte is dat zij digitaal willen werken en dit zo eenvoudig mogelijk. Als je hier als verzekeraar goed op inspeelt beschik je over een concurrentieel voordeel. Breng dus het nodige in kaart met de klanten in gedachten.

3. Optimaliseer claims intake

Zorg voor een geautomatiseerde afhandeling van claims. Verschillende verouderde systemen maken dit moeilijker – of in het ergste geval onmogelijk - waardoor er vaak een manuele tussenkomst nodig is. Dit is bijzonder foutgevoelig en tijdsintensief zeker bij een piek in het aantal claims zoals bij een onverwachte gebeurtenis als een natuurramp. Een modern platform zorgt ervoor dat de tijdsspanne tussen het indienen van een claim en het afronden ervan aanzienlijk ingekort wordt.

Waarom Harmony?

Met onze uitgebreide ervaring in de financiële- en verzekeringsmarkt in zowel België als Nederland, gecombineerd met onze jarenlange ervaring met low-code development is Harmony DE partner voor verzekeraars om zich voor te bereiden op de toekomst.

Nieuwsgierig wat Harmony voor jouw organisatie kan betekenen? Neem dan een kijkje naar onze digitale verzekeraar en neem vrijblijvend contact .