GereLateerd

15 September 2023
Na 6 maanden Harmony blikt Young Graduate Lisa terug
27 June 2023
Harmony School zorgt voor "top athletes"
GZA
12 May 2023
Business Next Step case: GZA ziekenhuizen
Rick

Rick Rooijackers, man met 2 petten bij Harmony

Harmony Group is in volle transformatie en Rick Rooijackers is daar een exponent van. “Ik ben de enige die in twee teams zit.” Het traject dat Rick aflegde is een beetje de weg die Harmony opgaat.

“Mensen zover krijgen dat ze elkaars verhaal vertellen”

Rick Rooijackers, man met 2 petten bij Harmony

Harmony Group is in volle transformatie en Rick Rooijackers is daar een exponent van. “Ik ben de enige die in twee teams zit.” Het traject dat Rick aflegde is een beetje de weg die Harmony opgaat. “ Rick trad pas op 1 april toe tot het team – bewust enkelvoud. “Ik ben redelijk nieuw kun je zeggen, maar met heel wat ervaring in ECM en CCM.” Bij Harmony worden de schotten tussen de bedrijfsunits gesloopt – geen Koolibri of Cosulting meer. Het nieuwe Harmony organiseert zich, over de technologie heen, volgens de graad van engagement bij de klant: van consultancy tot managed services. Nieuw dus maar met massa’s ervaring.

Zo, u bent klaar voor Rick’s verhaal

Rick: “Bij de eerste werkgever na mijn studies ben ik 12,5 jaar gebleven. Ik heb er al dit tijd met een en hetzelfde programma aan customer communication management gedaan, output aan het eind van de keten. Op de processen om dingen echt te verbeteren, had ik geen invloed.”

“Nadien heb ik 5 jaar gewerkt voor een grote globale ICT dienstverlener en ben ik verantwoordelijk geworden voor hun ECM-‘winkel’. De afdelingen werkten er naast elkaar. Vervolgens heb ik twee jaar gewerkt in een commerciële rol voor een kleine firma die met Alfresco proces management en content management aanbood.”

Dat is het ogenblik waarop…

Dat is het ogenblik waarop Rick op een goede dag Robert Daniëls, commercieel verantwoordelijke van Harmony, ontmoet en er sprake is van samenwerking rond Alfresco.

“Die samenwerking draaide helemaal anders uit. Ik ben gewoon naar Harmony gekomen,” zegt hij lachend. “Het gemis aan synergie bij mijn vorige werkgevers was een heel belangrijk argument om die overstap te maken. In mijn loopbaan heb ik links en rechts wel mensen ontmoet die verder kijken dan hun eigen werk, over de schotten heen en die het grotere verhaal zien. Dat is precies wat me aanspreekt bij Harmony; dat men het als een geïntegreerd geheel wil laten functioneren. We willen mensen zover krijgen dat ze elkaars verhaal vertellen.”

“We moeten een volgende stap nemen…”

Maar zover zijn we nog niet. De transformatie staat nog aan het begin. En Rick heeft binnen dat kader een duidelijk plan:

“Nu is het vaak zo dat klanten naar Harmony komen omdat ze weten dat we partner zijn van Alfresco, via Alfresco dus. Een volgende stap moet zijn dat ze ons rechtstreeks weten te vinden omdat we een goede partner zijn. Omdat ze een business probleem hebben en wij met een business consultant oplossingen leveren en eventueel in beheer nemen. Van business over ECM tot en met CCM.”

Is Rick een zendeling?

Rick heeft zover we weten geen roeping. Hij is met zijn 41 ook nog jong om als zendeling bestempeld te worden en werkt – in de huidige fase van transformatie – voor de teams van Robert Daniëls rond Alfresco en van Riko Tissen voor CCM.

Bovendien heeft Rick nog een leven: “Ik ben gehuwd met een Belgische uit Hechtel-Eksel, heb drie dochtertjes en heb het fitnessen en hardlopen terug opgenomen – tot corona kwam. Zeg maar dat mijn hobby BBQ is. Mijn Green Egg is besteld en zou vanavond aankomen”.