GereLateerd

blog afbeelding
9 February 2024
Integratieplatform in de zorg: nice to have of noodzaak?
titelimage
29 November 2023
Achter de schermen bij de premie-aanpassing van zorgverzekeraars
15 September 2023
Na 6 maanden Harmony blikt Young Graduate Lisa terug

Schitterend 2018 voor Harmony: ”Cultuur rendeert en die moeten we koesteren”

Harmony Group groeit als kool. De cijfers zijn ronduit indrukwekkend, de manier waarop ze gehaald werden is dat nog meer. “Onze bedrijfscultuur moeten we áltijd bewaren,” benadrukken de oprichters Henri van Hoek en Koen Mercken. Dat is dé boodschap van deze nieuwsbrief: de kool is bijlange nog niet volgroeid, maar zal altijd kool blijven.

2018 was ‘spannend’. De omzet van Harmony Group nam voor het tweede jaar op rij toe met meer dan 30 procent. Van de vijf voorbije jaren waren er vier met een plus 20 procent groei. U kunt de kool-metafoor al meer appreciëren?

“Compliment voor onze cultuur”

“Het echt bijzondere zijn niet de cijfers op zich. Wel dat er amper verloop was, onze mensen blijven aan boord. En dat in tijden van schaarste terwijl ze allemaal op LinkendIn staan en benaderd worden….  Maar ze vinden het prettig om bij Harmony te werken , dat is een compliment naar iedereen. Het kan alleen de kwaliteit ten goede komen,” aldus Henri. Daar zorgen intussen meer dan 70 mensen voor. Anderhalf jaar geleden stond die teller nog op 50 medewerkers.

“Toch geen groeipijnen”

“We hebben zonder veel groeipijnen deze groei gerealiseerd – het kleine verloop toont dat ook aan,” vult Koen aan. “Toch even benadrukken dat het om organische groei gaat die we zelf financieren. Er zit geen vreemd kapitaal in Harmony, we zijn onafhankelijk en hoeven niemand te plezieren”.

“Mooie nieuwe klanten”

Een van de trekkers was integratie- en BPM-specialist Koolibri. “We zijn vorig jaar met 54 procent gegroeid én hebben tegelijk de focus gelegd op kwaliteitsbewaking,” aldus Robert Daniëls van Koolibri. Overall was er een aangroei van het klantenbestand met een twintigtal namen. “Mooie klanten, en best veel voor een onderneming van onze omvang,” aldus Maarten Bruyneel, Business Unit Manager  van Cosulting.

Voor 2020 stellen Koen en Henri een omzettarget van 10 miljoen voorop, nog een hele stap vanaf de 7,3 miljoen in 2018. Maar dit jaar belooft veel goeds.