GereLateerd

blog afbeelding
9 February 2024
Integratieplatform in de zorg: nice to have of noodzaak?
Raymond Veltrop
31 January 2023
Why MuleSoft is the best integration platform
11 October 2022
Harmony opent nu ook een kantoor in Bosnië

“Koolibri is veel meer dan MuleSoft”

Woningcorporatie Woonbedrijf uit Eindhoven (32.000 woningen, 70.000 klanten) is een van de vijf leden van  ‘Koolibries’, het ontwikkelingslab dat hierboven beschreven werd. Martin Ram, hoofd van de afdeling Informatiemanagement en Automatisering bij Woonbedrijf, is dus de aangewezen persoon om die bijzondere klantenrelatie te belichten.

“Het begin van onze toch wel intensieve samenwerking met Koolibri berust voor een stukje op een toeval. Een collega van de afdeling I&A van Woonbedrijf kwam tweeënhalf jaar geleden in de supermarkt in Valkenswaard een bekende tegen. Ze hebben even bijgepraat en het bleek dat die kennis bezig was om een nieuwe Enterprise Service Bus met de naam MuleSoft in de markt te zetten. Dat interesseerde die collega wel. Er is meteen een afspraak geprikt om dit verder te onderzoeken en MuleSoft bleek bijzonder geschikt voor Woonbedrijf. Die bekende was dus Robert Daniëls van Koolibri,” aldus Martin.

Maar er is meer dan deze toevalligheid en de kwaliteiten van MuleSoft. Martin: “De ervaring van Koolibri in de sector van woningcorporaties speelde uiteraard ook een grote rol. Ze hebben de functionele kennis in huis over de inhoud van de gegevens die gekoppeld moet worden.”

“Zeer klant- en oplossingsgericht”

“Ervaring met andere leveranciers van ESB-software heb ik niet. Maar als ik Koolibri vergelijk met softwarebedrijven in het algemeen, kan ik wel stellen dat ze zeer klantgericht zijn, echt oplossingsgericht werken en uit zijn op strategische samenwerking”, aldus Martin.

En het nut van de Koolibries voor Woonbedrijf? “We kunnen er ervaringen delen. Koolibri werkt bijvoorbeeld aan een nieuwe track & trace module om de communicatie te beheren.  Daar zijn we in geïnteresseerd, samen met de andere deelnemers. Door samen te ontwikkelen, kunnen we kosten drukken.”

Een gebruikersgroep opgezet door een softwareleverancier, zoals de Koolibries, is volgens Martin geen zeldzaamheid binnen de sector van woningcorporaties. “Precies omdat woningcorporaties geen concurrenten zijn van elkaar, hebben ze baat bij gezamenlijke ontwikkeling. Concurrerende bedrijven willen juist goede software voor zichzelf houden. Samenwerking met de bedrijven in De Koolibri’s kan dus heel vlot verlopen, aangezien ze in andere sectoren opereren en geen concurrenten zijn.”