GereLateerd

blog afbeelding
9 February 2024
Integratieplatform in de zorg: nice to have of noodzaak?
titelimage
29 November 2023
Achter de schermen bij de premie-aanpassing van zorgverzekeraars
15 September 2023
Na 6 maanden Harmony blikt Young Graduate Lisa terug

De Koolibries, experimenteel en swingend

Gebruikersgroep, uitwisselingsclub…. ‘Koolibries’ klinkt een stuk swingender en dat zijn ze ook. “We komen om de 4 maanden bij elkaar. De eerste meeting was in november in conferentiecentrum Kappellerput in Heeze, in die boomhutachtige gezellige constructies,” aldus Joeri Bosch, operations manager van Koolibri.

Op de beelden ziet het er gemoedelijk uit maar met de uitleg die Joeri ons geeft, lijkt de term ‘ontwikkelingslab’ de lading nog het best te dekken. “Het is de bedoeling om met vijf klanten ervaringen uit te wisselen en samen dingen te bouwen,” aldus Joeri.

Misschien eerst even het illustere gezelschap voorstellen. De Koolibries zijn:

  • Aperam in Genk, een van de wereldleiders in roestvrij staal met vestigingen in Brazilië, België en Frankrijk.
  • NEN, gevestigd in Delft; het instituut dat 34.000 normen beheert (ISO, IEC, EN, NEN) via meer dan 500 normcommissies.
  • Woonbedrijf uit Eindhoven, een woningcorporatie met meer dan 70.000 klanten.
  • DPD Parcelshop, het pakjesbedrijf met 9 grote depots in Nederland en 28.000 pick-up punten in 16 landen.
  • Delta, gevestigd in Middelburg en actief in multimedia, interactieve tv, energie en slim wonen.

Het nuttige werk dat deelnemers van deze bedrijven telkens verzetten, behelst onder meer:

  • Het ontwikkelen van een track & trace module (logging van activiteiten) om het beheer van de MuleSoft toepassingen efficiënter te maken en foutmeldingen automatisch te analyseren. Nu is bij meldingen vaak nog een manuele analyse vereist.
  • Het bouwen van connectoren voor vaak gebruikte software of het op maat bouwen van een bepaalde connector voor een bepaalde klant.
  • Het bepalen van architectuurstandaarden en het maken van keuzes in de middleware.

Onderscheidende kwaliteit

Dat is een hele mond vol. We laten beter Joeri tot de essentie komen.  “We vragen deze klanten wat ze zelf zouden verwachten, welke invloed ze zouden willen hebben op de roadmap. Het is voor Koolibri ook een manier om de vinger aan de pols te houden, zo voelen we ook hoe de perceptie van onze klanten is van Koolibri. De ervaringen van deze early adapters nemen we zo mee in ons groeipad”.

Joeri is met 12 Harmony-jaren op de teller (testmanagement en projectleiding) de man met de langste staat van dienst bij Koolibri. “Ik had nog niet van een dergelijke gebruikersgroep gehoord. Dat is dus best wel een onderscheidende kwaliteit van Koolibri. Robert had er binnen de sector van de woningcorporaties wel ervaring mee.”