GereLateerd

blog afbeelding
9 February 2024
Integratieplatform in de zorg: nice to have of noodzaak?
titelimage
29 November 2023
Achter de schermen bij de premie-aanpassing van zorgverzekeraars
15 September 2023
Na 6 maanden Harmony blikt Young Graduate Lisa terug

Medewerker in de kijker: Tom Desmet

Tom Desmet is al behoorlijk in de kijker gelopen op YouTube. Je ziet hem aan zijn werkdag beginnen: tanden poetsen met Parodontax, gezonde smoothie op, high five met de kleine, wuiven naar vrouwlief en de speedbike op.

“Ik werk nu een viertal jaar voor Harmony Warebuilding, als .Net developer voornamelijk voor backend toepassingen, ter plaatse bij de klant. Meestal doe ik die verplaatsing met de bedrijfsfiets,” lacht Tom. Op het moment dat we hem belden, was hij bij zijn klant aan de slag in Mechelen. Tom woont in het Vlaams-Brabantse Kampenhout. “Vanuit Kampenhout, vlak boven Zaventem en dicht bij de luchthaven is het voor mij als developer en consultant gemakkelijk werken. Afstanden tot 20 of zelfs 25 kilometer zijn goed te doen. Die bedrijfsfiets haalt 45 per uur. Maar dat betekent niet dat ik niet zweet,” aldus Tom.

“Hoe ik bij Harmony terecht gekomen ben? Ik werkte een viertal jaar geleden in Gent, waar ik van afkomstig ben, maar was verhuisd naar Kampenhout. Als developer kun je je werkgever kiezen. Ik had toen 7 jaar ervaring maar zocht iets anders, en ging in op een voorstel van een headhunter. Harmony was een kleine naam maar ik ben toch eens gaan luisteren. Er was direct een klik en ik voelde dat de sfeer goed zat. De informele sfeer, het feit dat je als medewerker centraal staat en dat er naar je geluisterd wordt, dat is volgens mij een van de grootste troeven. Hoewel we ondertussen met meer dan 50 mensen zijn. Bovendien kon ik in de buurt van mijn woonst werken,” aldus Tom.

Hoewel duidelijk sportief – “ik ga ook regelmatig fitnessen” – zit er in hem toch ook een hoog geek-gehalte. “Ik ben veel bezig met de computer, niet enkel door mijn belangstelling voor software en technologie. Ik zit er ook vaak op om te gamen en muziek te beluisteren…” Toch maar blijven fitnessen Tom om de halswervels en rug soepel te houden.

Tomsm