GereLateerd

blog afbeelding
9 February 2024
Integratieplatform in de zorg: nice to have of noodzaak?
titelimage
29 November 2023
Achter de schermen bij de premie-aanpassing van zorgverzekeraars
15 September 2023
Na 6 maanden Harmony blikt Young Graduate Lisa terug

Java hier, Java daar…

Warebuilding voegt een tool toe aan de gereedschapskist: Java. En ook het developer-team wordt aangevuld met mensen die deze taal spreken. Bovenaan op jobs.harmonygroup.eu zie je dus twee vacatures: eentje voor een Java Developer en eentje voor een Java Developer/Technical Coach. Volgens Managing Director Koen Mercken is dat maar een begin.

“We willen ons Warebuilding team de komende jaren zeker nog versterken met 13 extra developers. Voor de backend zullen we naast .Net ook meer Java gebruiken. Dat is een logisch gevolg van de tools die elders binnen Harmony ingezet worden. Bij onze integratiespecialist Koolibri draait alles om het  integratieplatform van MuleSoft en dat is op Java gebaseerd. Hetzelfde geldt bij Documisation voor Scriptura, een van de tools die we inzetten voor het managen van de Document Life Cycle. Als er  in die omgevingen nieuwe dingen gebouwd moeten worden, kun je gewoon niet rond Java,” aldus Koen.

Technical Coach

Belangrijk is dus de aanwerving van een Java Technical Coach.  “Die persoon zal opdrachten voor klanten uitvoeren, maar daarnaast ook de technische interviews van sollicitanten voor zijn rekening nemen, opleidingsplannen opstellen en een centrale rol spelen in de zeswekelijkse ‘hackatons’ van het developers-team”, aldus Koen. Zoals gezegd zal in de backend het accent liggen op .Net en Java, maar is het ook de bedoeling om de ploeg te versterken met ‘fullstack’ developers, die zowel voor front- als backend schrijven.