GereLateerd

blog afbeelding
9 February 2024
Integratieplatform in de zorg: nice to have of noodzaak?
titelimage
29 November 2023
Achter de schermen bij de premie-aanpassing van zorgverzekeraars
15 September 2023
Na 6 maanden Harmony blikt Young Graduate Lisa terug

Rebranding Koolibri gespot in CorporatieGids

De recente rebranding van Koolibri, het vroegere Condor System Integration, is de toonaangevende CorporatieGids niet ontgaan. Robert Daniels van Koolibri kreeg er een forum om de visie en het belang van systeemintegratie voor woningcorporaties toe te lichten.

Opvallend volgens Robert is dat voor corporaties de uiteindelijke integratie van IT-systemen vaak niet de grootste uitdaging is, maar wel het pad om te komen tot integratie. “Veel corporaties hebben een globaal beeld van de processen die met systemen ondersteund worden, maar zien vaak de samenhang niet tussen de systemen binnen het proces.” Het eigenlijke koppelen van systemen zou efficiënter kunnen verlopen door eerst de processen en informatiestromen goed in kaart te brengen.

Dat is waar Koolibri nadrukkelijk in beeld komt: een heldere analyse om te komen tot de juiste keuze. Het speelveld zal volgens Robert de komende jaren sterk veranderen. Met onder meer een trend naar de inzet van meer robuuste ERP-systemen met flexibele lagen aan de buitenkant en meer investeringen in herbruikbare componenten.

Read more