GereLateerd

blog afbeelding
9 February 2024
Integratieplatform in de zorg: nice to have of noodzaak?
titelimage
29 November 2023
Achter de schermen bij de premie-aanpassing van zorgverzekeraars
15 September 2023
Na 6 maanden Harmony blikt Young Graduate Lisa terug

Herman Konings over digitale verandering

Herman Konings, gereputeerd trendwatcher, heeft voor alle werknemers van Harmony zijn visie op de digitale toekomst uit de doeken gedaan. Hij ziet een steeds sterker wordende ‘tegentrend’ naar “buying local”.

Herman focuste tijdens een workshop op de High Tech Campus in Eindhoven op de te verwachten veranderingen die de digitale media de komende 10 jaar zullen veroorzaken. Herman ziet – samen met andere trendwatchers Joeri Van den Bergh en Tom Palmaerts – een verrassend patroon: Er is een tegentrend merkbaar. Het is helemaal niet zo dat de e-commerce de traditionele lokale handel van de kaart zal vegen. “Buying local” zal de komende jaren de online-verkoop zelfs gaan overtreffen.

Bedrijven die erin slagen het digitale gemak binnen te halen in de fysieke ruimte, zullen het verschil maken. De integratie van online en offline, dat is één van de sleutels tot succes. Konings en zijn collega’s hebben daar zelfs al een naam voor bedacht: De ‘fygitale winkel’. De flagship stores van Adidas, waar klanten op een digitale muur heel gemakkelijk alle modellen kunnen vergelijken en bekijken is daar een voorbeeld van. De verkoop in de winkels zelf kreeg onmiddellijk een boost.

“De groeicurve van online winkels is aan het afvlakken. Bestellingen ophalen in het postkantoor omdat je even niet thuis bent? Het terugsturen van schoenen? Dat zijn we beu. eMarketer, een specialist in digitale trends, merkt op dat geen enkele academische of commerciële marktonderzoeker de offline verkoop de volgende jaren onder de 75 procent van de totaalomzet ziet dalen”, aldus Konings.

20151218_113829