GereLateerd

12 januari 2023
Business Next Step case: bpost
27 oktober 2022
Hoe CCM in the Cloud jou ontzorgt
Business Next Step
13 september 2022
Business Next Step case: AG Insurance

Silana blikt terug op haar eerste 3 maanden bij Harmony

Silana (26) startte drie maanden geleden als management consultant in het business consultancy team bij Harmony. Na een leuke onboarding kon ze aan haar eerste digitale transformatie project beginnen. Nu 3 maanden later, blikken we met haar terug op de afgelopen periode en hoe zij haar traject bij Harmony heeft ervaren.

Kan je je even voorstellen?

Mijn naam is Silana, ik ben 26 jaar en woon samen met mijn vriend in Leuven. Ik hou van alles wat met voeding te maken heeft en hoop in de toekomst iets te kunnen doen rond culinair ondernemerschap.  Wat mijn studies betreft heb ik oorspronkelijk taal- en letterkunde gestudeerd maar ik merkte dat het niet mijn ambitie was om daar op professioneel vlak iets mee te doen. Ik wilde dus graag iets anders doen en zo ben ik begonnen aan de richting Idea & Innovation Management aan de Erasmus Hogeschool in Brussel. Dit was een zeer boeiende studie waar ik de smaak te pakken kreeg van innovatie, digitale transformatie en ondernemerschap.

Hoe zag je loopbaan eruit voor je startte bij Harmony?

Tijdens mijn studies heb ik een aantal stages gelopen bij onder meer een bedrijf dat gespecialiseerd is in chatbots en voice assistants. Na mijn stage ben ik begonnen als project consultant waarbij ik als eerste opdracht bij een leasebedrijf aan de slag ging. Dit was een pittige opdracht waar ik veel heb bijgeleerd, maar toch was het niet wat ik er van verwacht had. Na een jaar heb ik de stap genomen om als R&D consultant te starten voor een bedrijf dat anderen adviseert of zij beroep kunnen doen op subsidies om innovatieve projecten te realiseren. Helaas bracht deze job mij ook niet de uitdaging die ik zocht. Vanuit mijn vorige ervaring had ik nog een goed contact met mijn ex-collega Liena, zij was net gestart bij Harmony en was er super enthousiast over. Ze kon mij overtuigen om de sprong te wagen en ik heb nog geen seconde spijt gehad van mijn beslissing!

Hoe verliep jouw sollicitatieproces bij Harmony?

Bij het eerste kennismakingsgesprek met Cleo had ik al meteen een goed gevoel. In tegenstelling tot andere consultancy bedrijven was het sollicitatieproces bij Harmony spontaan en authentiek, iets dat ik heel aangenaam vond. Ik kreeg geen standaard vragen voorgeschoteld waarmee ik op de rooster werd gelegd, maar het was echt een constructieve dialoog waarin ik mijn ambities kon delen. Ik voelde me echt op mijn gemak en kon meteen mezelf zijn.

Hoe zijn jouw eerste weken verlopen?

Mijn eerste weken zijn heel aangenaam verlopen. Tijdens mijn eerste dag werd ik ondergedompeld in de wereld van Harmony en kon ik al meteen kennismaken met een aantal collega’s, waaronder ook mijn coach. Aan haar heb ik enorm veel gehad de eerste weken. Zij heeft mij wegwijs gemaakt en geholpen om mij in te werken in de wereld van business consultancy. Aansluitend kon ik al snel aan een project meewerken met een andere collega.

Over welk project ging het?

Het project waar ik aan kon starten, en nu aan het afronden ben, gaat over het optimaliseren van een digitaal platform voor advocaten. De vraag van de klant was om de meerwaarde van het platform te verduidelijken en in kaart te brengen welke verbeteringen mogelijk zijn, omdat het  platform te weinig gebruikt werd door het doelpubliek.  Mijn taak is om de scope te definiëren, de ‘as is processen’ te analyseren, kijken wat goed en minder goed loopt, de externe factoren in kaart brengen, interviews met de advocaten afnemen, … Op deze manier willen we het platform beter afstemmen op de noden van het doelpubliek zodat het voor hen een echte meerwaarde kan betekenen en dus ook meer gebruikt zal worden. Het project loopt nu binnenkort af en dan start ik aan een nieuw project bij Acerta in Leuven. Ik kijk er alvast erg naar uit!

En als je terugkijkt naar de afgelopen 3 maanden?

Die zijn zo snel voorbij gegaan! Ik heb op korte tijd enorm veel bijgeleerd. Dankzij het project dat ik heb mogen doen, heb ik een nieuwe wereld leren kennen, deze van de advocatuur en justitie. Ik wist daar amper iets van en ben blij dat ik de kans kreeg om daarvan te proeven. Je linkt consultancy niet meteen aan deze sector. Ik vond het heel speciaal om dit te mogen doen.

Hoe zou je de cultuur van Harmony omschrijven en hoe zie je je toekomst in het bedrijf?

Als ik Harmony in een paar woorden zou moeten omschrijven dan zou ik de woorden transparant, menselijk en collegiaal gebruiken. Iedereen is zo open, mijn eerste dag was al een wereld van verschil met vorige werkgevers. We gingen met z’n allen iets eten, je voelt dat er tijd in jou wordt gestoken en dat is een fijn gevoel. Bovendien kan je altijd bij collega’s terecht.

Hoe ik mijn toekomst binnen Harmony zie? Ik hoop nog veel interessante projecten te mogen doen om zo te ontdekken wat mijn talenten als consultant zijn en wat mij het meeste interesseert. Ik heb ook echt het gevoel dat ik bij Harmony de kans krijg om dit te ontdekken. Er wordt naar projecten gezocht die aansluiten bij wat jij als consultant wilt doen.

Wat zou je zeggen tegen mensen die twijfelen om bij Harmony te komen werken?

Simpel, niet twijfelen! Ik hecht veel belang aan goede waarden en normen en deze matchen wat mij betreft perfect met die van Harmony. Als je zoekt naar een werkgever waar transparantie en menselijkheid centraal staat, dan ben je bij Harmony aan het juiste adres. En laten we eerlijk zijn…hier werken ook wel de leukste collega’s!

Wil jij net als Silana deel uitmaken van ons business consultancy team? Neem dan een kijkje naar deze vacature.