GereLateerd

blog afbeelding
9 februari 2024
Integratieplatform in de zorg: nice to have of noodzaak?
titelimage
29 november 2023
Achter de schermen bij de premie-aanpassing van zorgverzekeraars
15 september 2023
Na 6 maanden Harmony blikt Young Graduate Lisa terug

Harmony wordt gewoon Harmony

Alle diensten onder één… kikker

En die kikker is vereenvoudigd, gestileerd, atletischer. Harmony ondergaat met andere woorden een metamorfose: “Kern van de boodschap: We zijn nu in staat klanten te ‘ontzorgen’ van A tot Z.

Met welke platformen of technologie we dat doen, is steeds minder van belang. Klanten verwachten vandaag dat we steeds sneller opleveren en resultaat boeken. Trage en stapsgewijze software ontwikkeling? Die tijd komt nooit meer terug. Krachtige platformen die met low code development snel op maat te configureren zijn, dat is de toekomst. En daar bouwen we nu op voort,” aldus medeoprichter Koen Mercken.

 
 

In dat nieuwe, lenigere Harmony is van de vroegere opdeling in divisies – Consulting (business consultancy), Koolibri ( systeemintegratie), Documisation (BPM en ECM) Warebuilding (.Net en Java) en Rapit als het allemaal snel moet gaan – geen sprake meer. “Dat konijntje van Rapit hebben we pijnloos van kant gemaakt,” grapt commercieel directeur Robert Daniëls.

 

Gestroomlijnd

 

Bye bye dus aan de verticale opdeling van de activiteiten in business units. Enter: geïntegreerde werking,  gestroomlijnd volgens de graad van engagement: van Consultancy over off the shelve Solutions tot Managed Services waarbij de klant kan rekenen op de implementatie van IT-systemen, of het beheer van bedrijfsprocessen met totale ondersteuning en 24/7 helpdesks.

 

Veel meer dan een optelsom

 

“Centraal staan de Solutions: MuleSoft (systeemintegratie), Alfresco (BPM en ECM) en de door ons ontwikkelde CCM in the cloud en Business Next Step. Straks meer daarover. De platformen die we gebruiken zijn steeds uitgebreider en krachtiger geworden en komen soms zelfs in elkaars vaarwater. Ook Harmony is als geheel sterk in de breedte gegroeid. Waar vroeger het accent lag op consultancy en change management, zijn we nu in staat om tot het eind te gaan in de digitale transformatie. Dus met de verbintenis om een resultaat neer te zetten via Managed Services. Harmony is nu veel meer dan de som van de vroegere business units,“ aldus Koen.

 

“Klanten zoeken ons…”

 

“Met Koolibri waren we al vrij één van de eerste spelers in de Benelux. Die pioniersfase zijn we nu ontgroeid. De goede band met MuleSoft werd verstevigd. We zijn nu als een van de eersten in Europa premium level partner. Die goede band is er ook met Alfresco. Klanten zoeken ons: ‘Kom ons helpen’. Er is bovendien heel weinig verloop in ons klantenbestand. We zitten duidelijk in een volgende fase van expansie en dat uit zich heel concreet in de uitbouw van onze Managed Services,” vult Robert aan.

 

“Deze transformatie van Harmony is logisch als je naar het jaarlijkse groeiritme van ongeveer 23% kijkt over de laatste 4 jaren. We zijn nu met een 70-tal medewerkers en het was nodig om onze eigen organisatie te hertekenen. De omzet kaap van 10 miljoen euro is in zicht. Dat was voor dit jaar gepland. Voorlopig hebben we nog weinig last van het corona-virus. We hebben ook onze ISO 27001 certificering behaald. Een argument te meer voor deze hertekening.”

 

Het vierkant is rond: ook in Den Bosch een stek

 

Heugelijke mededeling: Harmony heeft er een vierde fysieke adres bij, in het Pettelaarpark in Den Bosch. Zo is het vierkant (een trapezium is ook een vierkant 😉 rond met Valkenswaard, Hasselt en Zaventem. “Die locatie is er enkele maanden geleden gekomen op vraag van de mensen die in die regio werken. Er is duidelijk behoefte aan een plek om elkaar te ontmoeten.” Koen en Robert benadrukken de eenheid van stijl en werkcultuur: “We hebben hetzelfde DNA, Harmony vormt een team over de grenzen heen”.

 

“Naar de buitenwereld is er eenheid in de communicatie (site, Fb, Instagram…) maar ook intern biedt een eengemaakt Harmony meer mogelijkheden voor onze medewerkers om zich te ontplooien en bijvoorbeeld de stap te maken van business consultancy naar techniek of andersom,” stipt Koen aan.

 

CCM in the cloud & Business Next Step

 

Even een woordje toelichting bij twee ‘nieuwe’ Solutions – wellicht niet de laatste want er zit meer in de pijplijn. Ze zijn 100% Harmony en gebouwd op uitgebreide ervaring op het terrein.

 

Met CCM in the Cloud kunnen klanten hun outbound klantcommunicatie automatiseren en zich concentreren op de boodschap die ze willen geven. Harmony neemt de techniek, het logistieke proces en het beheer voor zijn rekening.

 

Maar elke verandering begint natuurlijk aan de business kant, met Business Next Step helpt Harmony bedrijven om een volgende stap in de digitale transformatie gestructureerd aan te pakken, want ze worden overspoeld met tools en ideeën. Het te volgen pad: breng de noden in kaart, zorg voor draagvlak, bepaal de contouren van oplossing en vul het plan concreet in.

“Met 3 workshops in 2 weken willen we samen met de klant een business idee naar uitvoering brengen, dat is de ultieme ambitie” aldus Koen.