GereLateerd

blog afbeelding
9 februari 2024
Integratieplatform in de zorg: nice to have of noodzaak?
titelimage
29 november 2023
Achter de schermen bij de premie-aanpassing van zorgverzekeraars
15 september 2023
Na 6 maanden Harmony blikt Young Graduate Lisa terug

“Alfresco heeft er alle vertrouwen in dat Koolibri het gaat maken”

Dat Alfresco voor Koolibri koos als preferred partner voor de Benelux komt niet zomaar uit de lucht vallen. Hoe kijken ze bij Alfresco zelf tegen Koolibri aan? Dat vroegen we aan Pieter Berendsen, Regional Vice President Alfresco, verantwoordelijk voor de Benelux, Scandinavië, de Duits sprekende landen en Oost-Europa.

“We hadden Koolibri al een aantal jaar in de gaten en hebben hen zelf benaderd als partner voor Alfresco in de Benelux. Daar zijn meerdere redenen voor. Koolibri is enorm succesvol als MuleSoft partner en kon de snelle uitbouw die daarvoor nodig was prima realiseren. Bij Koolibri is al een zeer grote kennis en kunde aanwezig inzake systeemintegratie. We hebben er dan ook  alle vertrouwen in dat Koolibri de sterke vraag naar Alfresco Process Services aan zal kunnen,” aldus Pieter Berendsen. De extra mankracht in Macedonië waar Koolibri een beroep op kan doen, is in deze een extra troef: “MuleSoft is open source, Alfresco is dat ook. Iedereen spreekt Java. De developers in Macedonië zullen  heel makkelijk inzetbaar zijn voor Alfresco.”

‘The winner takes it all’

Misschien een tikkeltje erover, deze Abba-hit uit ’80 als titeltje. Maar toch dicht bij de waarheid. “We merken een enorme interesse in de markt voor Alfresco Process Services. In 2018 zijn onze activiteiten met 60 procent gegroeid. Onze kracht? Een volledig geïntegreerd process management en content services, met een development laag er bovenop. Het hele platform is dankzij een reeks standaard tools sneller implementeerbaar dan dat van de concurrentie. Alfresco is dus perfect in staat om met succes de concurrentie aan te gaan met andere grote namen in business process management.”

Voor die snelle expansie wil Alfresco uiteraard een betrouwbare partij. Alfresco en MuleSoft hebben wereldwijd een technologisch partnership. Als sterke MuleSoft speler had Koolibri daarom een streepje voor en kreeg het groen licht op het hoogste niveau.