GereLateerd

blog afbeelding
9 februari 2024
Integratieplatform in de zorg: nice to have of noodzaak?
titelimage
29 november 2023
Achter de schermen bij de premie-aanpassing van zorgverzekeraars
15 september 2023
Na 6 maanden Harmony blikt Young Graduate Lisa terug

“Twee mooie jaren voor De Koolibro’s”

“Als we onze ontwikkeling in goede banen kunnen leiden, wachten ons opnieuw twee mooie jaren. We zijn kwalitatief sterk gegroeid met enkele grotere klanten en support contracten. Hiermee is een goede en stevige onderstroom aan opdrachten aanwezig,” zo vat Robert Daniëls, Business Unit Manager van Koolibri, de vooruitzichten samen.

Heel belangrijk voor die goede vooruitzichten is het partnership met Alfresco, met name Alfresco Process Services voor business process management (bpm). Dat vormt een logische verrijking van de integratieactiviteiten. “Een plus een – systeemintegratie met MuleSoft en bpm met Alfresco – is voor ons en onze klanten drie,” aldus Robert Daniëls. U leest er verder in deze nieuwsbrief meer over.

En wat zijn De Koolibro’s dan? De introductie van dat nieuwe begrip kan symbool staan voor de uitdagingen waar Koolibri voor staat. Joeri Bosch (foto), Operations Manager van Koolibri, schept duidelijkheid. “Je hebt onze gebruikersgroep De Koolibries, daarin zitten medewerkers van onze grootste klanten. Tijdens deze sessies krijgen we van onze klanten input die ons groeipad mee bepaalt. Dat is de klantkant. Maar je moet als organisatie ook kunnen volgen. En daarom zijn er De Koolibro’s, onze collega’s! Om de twee maanden zijn er twee ‘vrijwilligers’ van de collega’s aan de beurt om voor de groep een kleine workshop te houden rond een topic uit de praktijk. Het past in onze cultuur, je geeft mensen meer verantwoordelijkheid en het versterkt de binding.”

Nr 1 blijven

De Koolibro’s & Koolibries zijn zoals Joeri en Robert aangeven natuurlijk fantastische instrumenten om kennis te delen en als organisatie vooruit te blijven lopen. “Wat we willen in 2019? Als je nummer 1 bent, kun je alleen nummer 1 blijven. En dat gaat ons lukken,” aldus Robert. “Onze gebruikersgroep De Koolibries draait prima en wordt uitgebreid. Het samenwerken met onze Macedonische development club, met gecertificeerde MuleSoft developers, wordt geïntensiveerd. Heel belangrijk in dit verhaal is de 24/7 beschikbaarheid van onze Service Desk. Zonder onze Macedoniërs en Service Desk zouden we een aantal grote klanten gemist hebben en niet staan waar we nu staan. We hebben nu een paar mooie referenties te weten Woonbedrijf, THR, KNLTB, NEN, Aperam, Delta Fiber,” aldus Robert.

HRM ‘nieuwe stijl’

Om nr 1 te blijven moet de werkvloer mee willen. En ook dat zit snor volgens Joeri: “We zijn het afgelopen jaar echt hard gegroeid, met meer dan 50 procent. Er ging dus heel veel energie naar het rond krijgen van projecten en servicen van nieuwe klanten. Wat personeelstevredenheid betreft, halen we een dikke 8. We streven naar een 8,5! Onze bedrijfscultuur en De Koolibro’s-workshops spelen daar een belangrijke rol in.”

“Omgekeerde HRM, of HRM nieuwe stijl zoals je wil. Wij vragen als werkgever: wat heb je nodig van ons om jouw groeipotentieel optimaal te benutten?” besluit Robert.