GereLateerd

blog afbeelding
9 februari 2024
Integratieplatform in de zorg: nice to have of noodzaak?
titelimage
29 november 2023
Achter de schermen bij de premie-aanpassing van zorgverzekeraars
15 september 2023
Na 6 maanden Harmony blikt Young Graduate Lisa terug

What’s up frog?

Deze editie van onze “What’s up frog” is een beetje anders dan anders. Het is namelijk Internationale vrouwendag. Dit lijkt ons het perfecte moment om de women @ Harmony – onze lady frogs – een keertje extra in de spotlights te zetten.

Op 8 maart 1908 staken vrouwelijke arbeiders van een textielfabriek in New York voor betere arbeidsomstandigheden. Dit is het officiële begin van de emancipatie van de vrouw. Enkele jaren later wordt 8 maart dan ook uitgeroepen tot Internationale vrouwendag. In België staan we er niet meer echt bij stil, maar gelijkheid tussen man en vrouw is nog niet altijd van zelfsprekend.

Gelukkig zijn we bij Harmony wel mee met de tijd en kan iedereen op dezelfde appreciatie rekenen. “Uiteindelijk zijn we toch allemaal kindjes van God…”, geeft Kit Teng aan met een knipoog. Deze stelling kan op bijval rekenen van Sarah en Ann: “bij Harmony worden we allemaal gelijk behandeld; man of vrouw, groot of klein, jong of oud… het maakt allemaal geen verschil. En zo hoort het ook. We verwachten absoluut geen voorkeursbehandeling”.

Harmony steunt op 4 belangrijke pijlers: transparantie, creativiteit, betrokkenheid en ondernemerschap. Dit geldt voor iedereen en in alle richtingen; van nieuwe collega’s tot trouwe dienaars, van senior manager tot junior consultant. “Deze mindset zorgt ervoor dat we gemotiveerd zijn en uitdagingen aangaan als een echt team”, geven onze lady-frogs aan. “In the end, is 1+1 niet 2, maar 3”. Daarnaast wordt ook de work/life balance gerespecteerd. Dit alles maakt dat we steeds opstaan met een glimlach

Wisdom of the crowds is een sterk fenomeen, waar we bij Harmony steevast in geloven. Hoe groter de diversiteit in dat publiek, hoe grootser het resultaat. Mensen in hokjes steken of discrimineren op welke manier dan ook werkt niet, wordt niet aanvaard. Laten we daarom samen de toekomst omarmen, en bij deze ook nog eens stilstaan bij de vrouwen op onze wereld die niet het geluk hebben dat ze in dezelfde gelijkheid door het leven kunnen gaan zoals onze lady-frogs.

 

Schermafbeelding 2018-03-06 om 17.36.11